Aranygaluska muffin Vénusztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 19% Zsír
A muffinhoz
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g tej35 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
14g tojás17 kcal
A diókrémhez
Összesen
1359
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1290.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 528 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.8 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
1359
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 230.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5162.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1431 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 2112 mg
-
Nátrium 1170 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 807.3 g
-
Cukor 595 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 125.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 1201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
5433
kcal
- 5% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A muffinhoz
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport.
- A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet. A cukrot kikeverjük a tojással. A tojásos-cukros masszához adjuk a tejet, majd fokozatosan a lisztet. Jól elkeverjük.
- Kapszlival bélelt muffin formába tesszük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
- Ha kész, rácson kihűtjük.
A diókrémhez
- A margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, jó 10 percig dolgozunk rajta robotgéppel.
- Fokozatosan beledolgozzuk a porcukrot. Ha már szép krémes, hozzáadjuk a diót, és jól lehűtjük.
- Habzsába tesszük, és kidíszítjük vele a muffinokat.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7487
- Feltöltés dátuma: 2015. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Vénusz
78 recept
Az aranygaluska ihlette finom kis muffin. www.venusz.hu