Aranydurbincs paprikás lisztben sütve
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
300g hal173 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
213g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
284
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
600g hal346 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
568
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
55.1g hal32 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
39.1g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
52
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 144.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
284
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1207.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 289.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 446 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
568
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg hal
-
4 ek finomliszt
-
1 tk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A halat készítsük elő konyhakészre, vágjuk le a fejét, majd egy éles késsel irdaljuk be.
- Ezután ízlés szerint dörzsöljük be a fokhagymával, sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
- A lisztet keverjük össze a pirospaprikával, majd forgassuk bele a halat úgy, hogy a belsejébe is kerüljön a paprikás lisztből. Ezután rázzuk le a felesleges lisztet, mielőtt a forró olajba helyeznénk.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a halat, és sütés közben többször átfordítva süssük szép pirosra, ropogósra.
- Amikor elkészült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
- A frissen kisült halat rögtön tálaljuk. A bőre finom ropogósra sül, a halhús pedig finom szaftos. Szálkát csakis elvétve egyet-egyet találunk benne, így bátran fogyaszthatjuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 738
- Feltöltés dátuma: 2023. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept