r
Nosalty Logó

Apró zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Czápika
Apró zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 1006 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 4023 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1006 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 4023 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 488 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hűtőben pihentethetjük, én nem tettem, így is jól lehetett dolgozni a tésztával.
  2. A tésztából diónyi gömböket formázunk, tenyerünkkel kicsit ellapítjuk, egymástól kissé távolabb tepsire tesszük. Az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe.
  3. A töltelékhez a diót és a lekvárt összekeverjük, a tésztákon lévő mélyedésekbe tesszük.
  4. A sütit megsütjük, 180 fokon kb. 8 perc, ha színesedik, vegyük ki.
  5. Ha kihűlt, a tetejére megolvasztjuk a csokit az olajjal, és a sütemények tetejét becsíkozzuk vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 4911
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 10.

Ajánló

Egyszerű, gyors aprósütemény karácsonyra, húsvétra, hétvégére. Tényleg zserbó íze van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apró zserbó
Czápika 30 recept

Az interneten találtam ezt az egyszerű receptet, megtetszett, kipróbáltam. Másnap süthettem még egy adagot...

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...