Apple crumble
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A morzsához (crumble)
-
7g zabpehely27 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g vaj50 kcal
A töltelékhez
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
A morzsához (crumble)
-
35g zabpehely133 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
35g vaj251 kcal
A töltelékhez
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 410.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
- 2% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A morzsához (crumble)
- Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, négybe vágjuk, majd a gerezdeket nagy darabokra szeljük (3-4 darabba).
- Egy serpenyőbe tesszük őket, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, meglocsoljuk a vízzel, s melegíteni kezdjük. Kis lángon, 5 percig pároljuk őket.
- Az almadarabokat átkanalazzuk egy tűzálló edénybe, a mazsolát beleforgatjuk a visszamaradt cukros-fahéjas lébe, majd az egészet ráöntjük az almákra.
- A lisztet és a zabpelyhet alaposan elkeverjük, majd összemorzsoljuk őket a margarinnal/vajjal. Addig kell morzsolni, míg crumbleállagú nem lesz a keverék: nagyobbacska, de nem túl nagy morzsákká áll össze.
- Ekkor hozzáadjuk a cukrot is, kézzel ezt is belemorzsoljuk a crumble-be.
- Az egészet egyenletesen a töltelék tetejére szórjuk.
- 190 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, míg az almák jól átmelegszenek, a tető pedig szép aranyszínűre pirul.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 248
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 61242
- Feltöltés dátuma: 2009. november 19.
Ajánló
Mindenképp valamilyen krémmel kínáljuk! Az első számú "köret" a vaníliafagyi, nemcsak az íze passzol remekül, de a jeges és forró hatás keveredése is említésre méltó! A képen a fagyi mellett joghurt szerepel, illetve a tejszín is jól funkcionál. Ha kevesebb az almánk, vagy variálni szeretnénk, körtével is kiegészíthető a töltelék. Ezen kívül szilva és bogyós gyümölcs verzióban is népszerű a desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Két és fél éve, első hosszú angliai tartózkodásom alatt találkoztam először ezzel a nem túl fantáziadús (tehát tökéletesen angol...), de annál finomabb édességgel. Már rég tervezem magam is elkészíteni, most került rá sor, Jamie Oliver interneten fellelt receptjéből kiindulva. Abban nem szerepelt mazsola és fahéj sem, de szerintem mindkettő csak növeli az élvezeti értéket, persze aki nem szereti, kihagyhatja. Az adagokat nem írtam el, valóban grammokban mérjük a hozzávalókat, kevésnek tűnik, de egyáltalán nem az, szuperül eltelíti az embert, pedig enne még belőle...