Ánizsos-pudingos kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához:
-
150g finomliszt546 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
67g tej37 kcal
-
13g élesztő14 kcal
A töltelékhez:
-
83g tej47 kcal
-
57 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1207
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához:
-
900g finomliszt3276 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
400g tej224 kcal
-
80g élesztő84 kcal
A töltelékhez:
-
500g tej280 kcal
-
343 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
7242
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához:
-
34.4g finomliszt125 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
4.6g tojásfehérje2 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
3.1g élesztő3 kcal
A töltelékhez:
-
19.1g tej11 kcal
-
3.4g csokoládés pudingpor13 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
277
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 656.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
1207
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.1 g
Zsír
-
Összesen 255.4 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3938.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 1331 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1070.4 g
-
Cukor 289 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 315.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1710 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 874 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 1678 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
7242
kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
90 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 db tojásfehérje
-
4 dl tej
-
8 dkg élesztő
A töltelékhez:
-
500 ml tej
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg vaj
-
4 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
2 teáskanál fahéj
Elkészítés
A tésztához:
- A tejet felmelegítjük (fontos, hogy ne legyen forró, mert akkor az élesztő nem fog feljönni), egy teáskanál cukrot teszünk bele, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük, és hagyjuk, hogy az élesztő feljöjjön.
- Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, a porcukrot, majd hozzáadunk egy csipet sót és három evőkanál olajat. A tojásfehérjéket a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt.
- Kézzel szép simára dagasztjuk. A tészta akkor lesz megfelelő, ha már nem ragad a kezünkhöz. Végezetül egy konyharuhával lefedjük, és hagyjuk a kétszeresére kelni.
- Közben elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez:
- A pudingport kikeverjük egy kis hideg tejjel. A maradék tejet pedig felforraljuk. Amikor felforrt, félrevesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a pudingot és a cukrot. Állandó keverés közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- Amikor besűrűsödött, lekapcsoljuk alatta a gázt, és belekeverjük a kakaóport, az ánizsport, a fahéjat és a felkockázott vajat.
- A krémet szépen összedolgozzuk, majd hideg helyre tesszük hűlni.
- A tésztánkból három, kisebb cipót formázunk. A deszkát meglisztezzük, és a cipókat kisodorjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük.
- A tepsit kikenjük vajjal, és kilisztezzük. Ebbe helyezzük a kalácsokat. A tetejüket megkenjük a felvert tojássárgájával.
- A kalácsokat a 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 704
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.
Receptjellemzők
La fée de cuisine
122 recept
Ez egy nagyon finom, puha kalács recept. A tölteléket kedvünk szerint variálhatjuk. Munka közben az ánizs illata lengi be a konyhánkat..