r
Nosalty Logó

Ánizsos-pudingos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Ánizsos-pudingos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 1207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 7242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    255.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3938.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1070.4 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    874 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 7242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tejet felmelegítjük (fontos, hogy ne legyen forró, mert akkor az élesztő nem fog feljönni), egy teáskanál cukrot teszünk bele, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük, és hagyjuk, hogy az élesztő feljöjjön.
  2. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, a porcukrot, majd hozzáadunk egy csipet sót és három evőkanál olajat. A tojásfehérjéket a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt.
  3. Kézzel szép simára dagasztjuk. A tészta akkor lesz megfelelő, ha már nem ragad a kezünkhöz. Végezetül egy konyharuhával lefedjük, és hagyjuk a kétszeresére kelni.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez:

  1. A pudingport kikeverjük egy kis hideg tejjel. A maradék tejet pedig felforraljuk. Amikor felforrt, félrevesszük a tűzről, és habverővel belekeverjük a pudingot és a cukrot. Állandó keverés közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. Amikor besűrűsödött, lekapcsoljuk alatta a gázt, és belekeverjük a kakaóport, az ánizsport, a fahéjat és a felkockázott vajat.
  3. A krémet szépen összedolgozzuk, majd hideg helyre tesszük hűlni.
  4. A tésztánkból három, kisebb cipót formázunk. A deszkát meglisztezzük, és a cipókat kisodorjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük.
  5. A tepsit kikenjük vajjal, és kilisztezzük. Ebbe helyezzük a kalácsokat. A tetejüket megkenjük a felvert tojássárgájával.
  6. A kalácsokat a 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 704
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ez egy nagyon finom, puha kalács recept. A tölteléket kedvünk szerint variálhatjuk. Munka közben az ánizs illata lengi be a konyhánkat..

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...