r
Nosalty Logó

Angyalszem Adriennke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adriennke26
Angyalszem Adriennke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    354.1 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2357.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.3 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2861 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1386 micro
Összesen 5859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat egy nagy tálban habosra keverjük (lehetőleg robotgéppel dolgozzunk). A cukrot apránként hozzáadjuk, és addig keverjük, míg a cukor majdhogynem felolvad.
  2. A tojássárgákat egyenként hozzákeverjük a cukros vajhoz. A citrom héját a kockacukorral együtt a tálba reszeljük.
  3. A lisztet beleszitáljuk, és addig keverjük, míg egynemű masszát kapunk.
  4. Kezünkkel diónyi golyókat formálunk a tésztából, és sütőpapíros tepsire helyezzük, lehetőleg egymáshoz ne túl közel. Mindegyik golyó közepébe belenyomjuk az ujjunkat.
  5. A 2 tojássárgáját elkeverjük, és lekenjük a tallérok szélét. A lyukakba beletöltjük a málnalekvárt (ha vannak benne magok, érdemes a lekvárt kicsit felmelegíteni, és szitán átpasszírozni), és rászórjuk a durvára vágott mandulát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 4557
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angyalszem Adriennke konyhájából
Adriennke26 32 recept

Német szomszédomtól kaptam a receptet, ő már sok-sok éve ezt készíti az adventi időszakra. Kb. 50 darab lesz belőle. Jól zárható fémdobozban több napig eláll, de pontosan nem tudom megmondani, hogy meddig, mert nálunk csak 5 napig bírta. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...