r
Nosalty Logó

Angry Birds Seasons torta hatlaposból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edina1104
Angry Birds Seasons torta hatlaposból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

A díszítéshez

Összesen 1155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

A díszítéshez

Összesen 9231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4152.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1665.5 g
  • Cukor
    1167 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1362 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 9231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a lisztet a margarinnal és a cukorral elmorzsoljuk, vagy robotgéppel összedolgozzuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összedolgozzuk rétestészta keménységűre. Elosztjuk 6 egyenlő részre, amiből cipókat gyúrunk. Majd egyesével vékonyra kinyújtjuk. A sütőt előmelegítjük. Lisztezett tepsi hátlapján pár perc alatt laponként megsütjük. (Az újabb típusú sütőkben kb. 5 perc alatt sül meg egy-egy lap.)
  2. A krém elkészítése: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a maradék tejjel simára keverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, és a vaj felét elkeverjük benne.
  3. Még melegen a lapokra kenjük szintenként. A tetejét a maradék olvasztott vajjal megkenjük. Hideg helyen egy napig pihentetjük. Másnap a kívánt formára vágjuk a tortát.
  4. A nyújtható fondant elkészítése: fontos, hogy legalább egy nappal előbb elkészítsük, mielőtt dolgozni szeretnénk vele! A porcukrot tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést teszünk. Ha robotgéppel dolgozunk, akkor nem szükséges mélyedést készíteni. A zselatint elkeverjük a vízzel, és gőz felett felmelegítjük. Hozzáadjuk a mézet és a margarint, összemelegítjük. Utána a porcukorhoz adjuk és addig dolgozzuk, amíg egyenletesen összeáll, kb. keményebb gyurma állagúra. Frissentartó fóliába tekerjük, és 1 napra a hűtőbe tesszük.
  5. Másnap porcukorral meghintett deszkán átgyúrjuk, hogy puha, könnyen formázható állagú gyurmaszerű anyagot kapjunk, és utána vékonyra kinyújtjuk. Utána díszítjük a formára vágott tortát. Ez az adag egy kb. 30 cm átmérőjű torta bevonására elég. (Tipp 1: Színes fondant készítéséhez a 6 ek víz egy részét folyékony ételfestékkel kell helyettesíteni. Tipp 2: Ha a fondant túl kemény lenne, mikor a hűtőből kivesszük, akkor mikróhullámú sütőben olvasztó programon 1-2 perc alatt újból felpuhítjuk, és átgyúrjuk.)
  6. A díszítés elkészítése: a marcipánból egyforma golyókat készítünk, ezeket formázzuk. Az aljukba fogpiszkálót szúrunk, és egy félbevágott alufóliába csomagolt burgonyába szúrjuk őket. Ezután az ecsettel és az ételfestékkel színezzük a figurákat, és visszatűzzük őket a burgonyába. Egy napot hagyjuk száradni.
  7. Másnap gőz felett olvasztunk 4-5 kockányi étcsokoládét, és azzal festjük a szemüket és a szemöldöküket, valamint a hóember gombjait. A hóember és a hógolyók a maradék fondantból készültek. A hóembert fogpiszkálókkal rögzítjük szintenként, az aljába 3 db fogpiszálót teszünk, és így állítjuk a tortába. A madarakat, a malacokat és a hógolyókat szintén fogpiszkálóval rögzítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17698
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
edina1104 4 recept

Kisfiam kedvenc játéka az Angry Birds és a kedvenc sütije a hatlapos, ezért gondoltam, hogy karácsonyra sütök egy ilyen tortát is a sok sütemény mellé.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...