Angol hátszín kuktában
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g marha hátszín535 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
35g csiperkegomba7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
42g száraz vörösbor34 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17g víz0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1500g marha hátszín3210 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
210g csiperkegomba45 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
250g száraz vörösbor205 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g víz0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
60g marha hátszín128 kcal
-
16g sárgarépa6 kcal
-
8.4g csiperkegomba2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
10g száraz vörösbor8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g víz0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 894.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 299.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2063 micro
-
β-karotin 4916 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 152 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 309.1 g
Zsír
-
Összesen 247.8 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5364.8 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 347 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 3027 mg
-
Nátrium 1027 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1797.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2973 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 1317 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 29495 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 913 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 495 micro
-
β-karotin 1179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Hozzávalók
-
1.5 kg marha hátszín
-
5 közepes db sárgarépa
-
5 nagy db csiperkegomba
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
1 dl víz
Elkészítés
- A megmosott, törlőpapírral leitatott hátszínen egy hegyes, éles késsel lyukakat ejtünk, amikbe a hosszában felaprított fokhagymát beledugdossuk
- A kuktában felforrósítjuk az olívaolajat, a hátszínt beszórjuk fahéjjal és borssal (még egyelőre nem sóval), és mindegyik oldalán megkapatjuk, barnára sütjük pár perc alatt, ez azért kell, hogy finom puha legyen a végén.
- Ha ez megvan, ráöntjük a bort, egy 1/2 pohárnyi vizet, úgy a közepéig legalább ellepje, és bezárjuk a kuktánkat, lassú tűzön legalább másfél, egy és háromnegyed óráig főzzük.
- A másfél óra elteltével hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és sárgarépát, most sózzuk.
- Ezután már csak 15 percre csukjuk be a kuktát, ha ez megvan, ellenőrizzük a húst, hogy megpuhult-e, ha igen, kivesszük, és a kukta fedelét levéve forraljuk tovább néhány percig a szószt, hogy besűrűsödjön (ha sietünk, egy kis hideg vízben feloldott kukoricakeményítő csodát tesz, belelöttyinthetünk egy kis tejszínt is).
- A kissé lehűlt húst felszeleteljük, egy jénaiba tesszük, és a szaftjával leöntve tálaljuk.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5137
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.
Ajánló
Mi bulgur pilaffal esszük, de krumplipüré, tészta, tarhonya esetleg, jól illik hozzá, ha vacsorára marad köret nélkül, nagyon ropogós héjú puha belű kenyérkével fogyasszuk. Kissé finomabb száraz vörösbor, mint amivel főzzük... :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A sziget, ahol élünk, angol gyarmat volt, hála Istennek, maradt utánuk néhány jó recept... :) A marhagulyás és a pincepöri mellett ez a kedvenc marhahúsos ételem, a szaftnak valami fantasztikus íze van, a husika nagyon puha. Ha nem akarunk külön vesződni a körettel, amikor beletesszük a zöldségeket, mehet bele minden főre 1 meghámozott, félbevágott krumpli is. Ne sajnáljuk az időt az elkészítésére, a húsnak finomra kell puhulnia, ha nem kuktában csináljuk, bizony kell neki 3-3 1/2 óra, inkább vasárnapi étel, szerencsére nem pepecselős annyira...