r
Nosalty Logó

Angol csokipuding szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Angol csokipuding szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 3938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.6 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 3938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazzuk az edényt, és előmelegítjük a sütőt.
  2. A vajat megolvasztjuk a tejben, közben összekeverjük a száraz hozzávalókat, és felteszünk 300 ml vizet forrni (vagy bekapcsoljuk a vízforralót).
  3. A csokoládét apróra törjük, vagy vágjuk.
  4. A száraz hozzávalókhoz a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a cukort összekeverjük, és egy csipet sót is szórunk hozzá.
  5. A tejes vajba belekeverjük a tojásokat, majd az egészet hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, hozzáadjuk a csokidarabokat is, és simára keverjük.
  6. Az egészet a kivajazott tálba öntjük.

A szószhoz

  1. A szószhoz összekeverjük a cukort és a kakaót a forró vízzel, majd a pudingra öntjük. Nagyon furán néz ki, de így jó.
  2. Kb 30 perc alatt ropogósra sül a teteje, és megemelkedik.
  3. Kanalazzunk belőle tálakba, és alján lévő szósszal locsoljuk meg. Melegen vagy langyosan fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 676
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 32366
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Ajánló

Készíthetjük narancsos csokival is, 1 narancs héjának és levének hozzáadásával (minden más mennyiség marad).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majdnem klasszikus angol puding, saját szósszal. Fura elkészítés, annál finomabb végeredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...