r
Nosalty Logó

Angol csokipuding szósszal

Coook
Angol csokipuding szósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

493
Kalória
8.7g
Fehérje
79.8g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
57.8g
Víz
95.4g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
48.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 3938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    638.6 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    462.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 3938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazzuk az edényt, és előmelegítjük a sütőt.
  2. A vajat megolvasztjuk a tejben, közben összekeverjük a száraz hozzávalókat, és felteszünk 300 ml vizet forrni (vagy bekapcsoljuk a vízforralót).
  3. A csokoládét apróra törjük, vagy vágjuk.
  4. A száraz hozzávalókhoz a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a cukort összekeverjük, és egy csipet sót is szórunk hozzá.
  5. A tejes vajba belekeverjük a tojásokat, majd az egészet hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, hozzáadjuk a csokidarabokat is, és simára keverjük.
  6. Az egészet a kivajazott tálba öntjük.

A szószhoz

  1. A szószhoz összekeverjük a cukort és a kakaót a forró vízzel, majd a pudingra öntjük. Nagyon furán néz ki, de így jó.
  2. Kb 30 perc alatt ropogósra sül a teteje, és megemelkedik.
  3. Kanalazzunk belőle tálakba, és alján lévő szósszal locsoljuk meg. Melegen vagy langyosan fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Majdnem klasszikus angol puding, saját szósszal. Fura elkészítés, annál finomabb végeredmény.

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...