Angol almás kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Madeira
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
709
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2836
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
225
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1272.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.9 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 153.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
709
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 155.8 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5088.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1146 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 2319 mg
-
Nátrium 1194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.5 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 615.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
2836
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt. A sütőformát kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával is.
- Meghámozzuk az almákat, és kisebb kockákra vágjuk. Megolvasztjuk a vajat a mikróban kb. másfél percig, és hagyjuk kicsit hűlni.
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Fokozatosan adagolva, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a vajat.
- Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a fahéjat is.
- Utolsó lépésként hozzáadjuk az almát is. Beleöntjük a sütőformába. Kicsit eligazítjuk, mert ez a tészta nem folyós. Tetejére hintjük a mandulaszeleteket (enélkül is finom).
- Végül betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük. Ha megsült, picit hűlni hagyjuk, és utána szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1788
- Feltöltés dátuma: 2014. október 03.
Ajánló
Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük. Készülhet nyírfacukorral is, úgy is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Madeira
5 recept
A recept az egyik kedves rokonomtól származik. Gyorsan elkészíthető, egyszerű, és nagyon finom sütemény. Sokszor kihűlni sincs ideje, olyan gyorsan elfogy! :-)