r
Nosalty Logó

Andalúz gazpacho selymesen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Andalúz gazpacho selymesen
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 210 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1031 micro
  • β-karotin
    4716 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 841 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1747 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 56 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Paradicsomból nyugodtan használjunk többfélét: húsparadicsom, bivalyszív, koktél, fürtös, sárga, szilva - bármelyik jöhet bele. Ha igazán krémes levest szeretnénk, akkor a paradicsomokat vágjuk be keresztesen, majd forrázzuk le és hagyjuk ázni 10-15 percet.
  2. A forrázott paradicsomról aztán húzzuk le a héjat (vigyázat, nagyon forró lehet!), majd távolítsuk el a nagyobb darabokból a csumát is.
  3. Az uborkát hámozzuk meg és daraboljuk fel, és a paprikának is hámozzuk meg a héját (furán hangozhat, de zöldséghámozóval könnyen megpucolhatjuk, és így igazán selymes lesz a leves), majd ezt is vágjuk darabokra.
  4. Az előkészített zöldségeket tegyük késes aprítóba. Adjuk hozzá a hagymákat, az olívaolajat, a borecetet, a kenyérszeletet és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  5. Turmixoljuk a levest teljesen krémesre, szükség szerint még utóízesíthejük is. A kész gazpachot tálaljuk mélytányérkákba vagy akár poharakba, a tetejét pedig díszítsük olívaolajjal és aprított zöldségsalsával.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 3972
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 08.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Andalúz gazpacho selymesen
Rosanics Petra 351 recept

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi kerül(het) bele, főleg a kenyér a központi kérdés, de a paradicsomon kívül hozzáturmixolható zöldségek sora is vitatott. A mi verziónkba többféle paradicsom, uborka, kevés paprika és hagyma került, ráadásul midnen hámozva, így selymesen egynemű lett a végeredmény. Sűrítésként pedig azért tettünk bele egy szelet száraz kenyeret, mert szerintünk így lesz tökéletes az állaga, de ha szeretnétek, akkor el is hagyhatjátok belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...