r
Nosalty Logó

Anca túrófánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Anca túrófánkja
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.2 g

Zsír

  • Összesen
    265.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7238.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 4664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük villával. A lisztet a sütőporral hozzá szitáljuk az áttört túróhoz, majd hozzáadjuk a tejfölt, a 4 tojást és a csipet sót. Alaposan összekeverjük, hogy ragacsos, de formázható masszát kapjak.
  2. Az olajat felmelegítjük. Közben egy nagy tálban összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral.
  3. Olajos kézzel tetszőleges formákat készítünk, majd beletesszük a forró olajba. Miközben sül, egyszer megforgatjuk, hogy mind a két oldala szép aranybarnára süljön.
  4. Ha kész, kissé lecsepegtetjük és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukros keverékben! Nedvszívó papírral kibélelt tálba halmozzuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9347
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 15.

Ajánló

Melegen és hidegen is nagyon finom! Nálunk általában még melegen elfogy!! Jó étvágyat hozzá! :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept anyukámtól van! Iszonyat egyszerű, gyors és finom. Puszi érte Anca! :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...