r
Nosalty Logó

Anca túrófánkja

NS
Anca túrófánkja
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1166
Kalória
35g
Fehérje
106.5g
Szénhidrát
66.3g
Zsír
171.2g
Víz
209.5g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
48.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.2 g

Zsír

  • Összesen
    265.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7238.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    426 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    684.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 4664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük villával. A lisztet a sütőporral hozzá szitáljuk az áttört túróhoz, majd hozzáadjuk a tejfölt, a 4 tojást és a csipet sót. Alaposan összekeverjük, hogy ragacsos, de formázható masszát kapjak.
  2. Az olajat felmelegítjük. Közben egy nagy tálban összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral.
  3. Olajos kézzel tetszőleges formákat készítünk, majd beletesszük a forró olajba. Miközben sül, egyszer megforgatjuk, hogy mind a két oldala szép aranybarnára süljön.
  4. Ha kész, kissé lecsepegtetjük és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukros keverékben! Nedvszívó papírral kibélelt tálba halmozzuk.

Recept infó

  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ez a recept anyukámtól van! Iszonyat egyszerű, gyors és finom. Puszi érte Anca! :D

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...