r
Nosalty Logó

Ananászos - gombás csirke csőben sült

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Indigo
Ananászos - gombás csirke csőben sült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6865.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    2841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, az ananászt kockázzuk.
  2. Kevés olajon a csíkozott csirkemellet fehéredésig átpirítjuk a fokhagymával. Ételízesítővel, borssal ízesítjük. Ha megpirult, tányérra szedjük és félretesszük.
  3. A visszamaradt olajon a gombát és az ananászt pároljuk néhány percig, ízlés szerint ízesítve, szerecsendióval megszórva, kevés szójaszószt is csepegtetünk rá. Addig pároljuk, hogy még egy kevés lé maradjon alatta, így nem lesz száraz a végeredmény :-)
  4. Visszatesszük a husit az ananászos gombához, de épp annyira, hogy összeforgatjuk, majd az egészet sütőtálban elterítjük.
  5. Trappista sajtot reszelünk a tetejére.
  6. 1ek olajat felforrósítunk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, kevés ételízesítőt, borsot, és szerecsendiót. Az egészet folyamatosan kevergetve jól átfőzzük, míg sűrűsödik. Ha kész, a sajt tetején elterítjük.
  7. Megszórjuk zsemlemorzsával, és mehet a sütőbe, míg szépen megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5656
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Ajánló

Csemegeuborkával vagy friss salátával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Esett az eső, ezért nem akartam boltba menni, abból gazdálkodtam, ami itthon volt. Nem bántam meg, a szerecsendió, az ananász és a szójaszósz nagyon jól összeillik. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek