Ananászos garnéla nyárson sütve
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
grill
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
Az ananászszószhoz
-
485g ananász124 kcal
-
6g méz19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
4g víz0 kcal
A nyárshoz
Összesen
258
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1054.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 382.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
258
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4218.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1114 mg
-
Nátrium 2283 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.2 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1531.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 667 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
1033
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Az ananászszószhoz
- Daráljuk pépesre a szósz alapanyagait, és forraljuk föl egy lábosban (kb 5-perc).
- Tegyük a garnélákat és a zöldséget, gyümölcsöt a pálcikákra.
- Öntsük a még meleg szószt a garnélára, 20 percig pácoljuk.
- Sütőben vagy grillen megsütjük. kb 11-16 percig.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10635
- Feltöltés dátuma: 2012. június 09.
Ajánló
Grillpartikra, vagy egzotikus trópusi ételekhez. Rizs és saláta mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Finom, és friss trópusi az íze. Mivel nagyobb garnélákról van szó, így 15 percig is eltarthat a sütése. Ha először félig átsütjük a zöldségeket és úgy tűzzük fel a nyársra, akkor biztosak lehetünk abban, hogy puha lesz és nem kell a garnélát túlsütni.