Ananászos-brokkolis rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g farfalle371 kcal
-
88g ananászkonzerv53 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
63g brokkoli13 kcal
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
918
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g farfalle1484 kcal
-
350g ananászkonzerv210 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
250g brokkoli52 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3666
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
18.7g farfalle69 kcal
-
16.4g ananászkonzerv10 kcal
-
23.4g darált sertéshús43 kcal
-
11.7g brokkoli2 kcal
-
23.4g sűrített paradicsom19 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
4.7g sajt16 kcal
Összesen
171
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2137 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 899 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 306.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1297 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 35955 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
918
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206 g
Zsír
-
Összesen 114.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8547.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 401 mg
-
Kálcium 1105 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 633 mg
-
Foszfor 2747 mg
-
Nátrium 3598 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1225.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 778 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 278 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1142 micro
-
Kolin: 665 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 183 micro
-
β-karotin 5190 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 2213 micro
Összesen
3666
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6721 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
350 g ananászkonzerv
-
250 g brokkoli
-
500 g sűrített paradicsom
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- Felteszünk egy lábasnyi vizet forrni. A forró vízbe beletesszük a tésztát és a sót, majd készre főzzük. Fontos, hogy a tésztára figyeljünk oda, ne legyen teljesen puha, szétesős. A tésztát hideg vízzel felengedjük többször is, majd félretesszük, és állni hagyjuk a hideg vízben. (A tészta olaj nélkül is elkészíthető, ha felengedett hideg vízben hagyjuk kihűlni.)
- A paradicsomos szószhoz egy nagyobb serpenyőben kevés olajon felkockázott hagymát és apró darabokra tépkedett brokkolit pirítunk. Mikor a hagyma kissé megüvegesedett, hozzátesszük a darált húst, és jól átsütjük. Közben az ananász konzervből kivesszük az ananász darabkákat, és ezeket is apró darabokra szeljük. Ha megpirult teljesen a hús, akkor a konzervlét és az ananász darabokat hozzáöntjük. A hőfokot felére vesszük, majd fedő alatt megpároljuk a keveréket, néha fakanállal megforgatjuk. Ha a brokkoli puha, hozzáöntjük a paradicsompürét. A tésztát leszűrjük, és ezt is hozzákeverjük. Ha szeretnénk, hogy kicsit tapadósabb legyen majd a tészta és szépen egybe összeálljon, akkor hintsük meg finoman liszttel, és forgassuk meg jól a paradicsomos tésztát.
- Sütés serpenyőben: A módszer teljesen működik, és így is szépen összeáll majd a rakott tésztánk. Kell hozzá egy rezsó és fedővel rendelkező teflonos serpenyő vagy edény vagy elektromos serpenyő. A paradicsomos tésztát beleöntjük az edénybe. A rezsót alacsony lángra vesszük, az étel tetejét sajttal meghintjük, fedővel lefedjük, és kb. 30 percig így hagyjuk. A biztosabb eredmény érdekében még hagyhatjuk pihenni, ha levettük a lángról, a fedőt semmiképp ne emeljük fel! A módszer egyedüli hátránya, hogy nem pirul meg a sajt a tetején.
- Sütés sütőben: Teflonos vagy olajjal kikent tepsiben öntjük a tésztát. Magas hőfokon sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7979
- Feltöltés dátuma: 2014. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet a szobatársamtól tanultam anno. Azoknak ajánlom, akik szeretik az édes-sós kombinációt. Nekem első hallásra nagyon bizarr volt az ananász-paradicsom páros, de az érdekes ízvilág miatt nekem egyik kedvencem lett ez a recept. Nekem sajnos nincs se rezsóm, se sütőm csak egy elektromos serpenyőm, így olyan ételek elkészítésére specializáltam magam, ami egyszerű és nem telik sok időbe.