r
Nosalty Logó

Ananászos-brokkolis rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ananászos-brokkolis rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 918 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8547.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    2747 mg
  • Nátrium
    3598 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1142 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    5190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    2213 micro
Összesen 3666 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6721 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk egy lábasnyi vizet forrni. A forró vízbe beletesszük a tésztát és a sót, majd készre főzzük. Fontos, hogy a tésztára figyeljünk oda, ne legyen teljesen puha, szétesős. A tésztát hideg vízzel felengedjük többször is, majd félretesszük, és állni hagyjuk a hideg vízben. (A tészta olaj nélkül is elkészíthető, ha felengedett hideg vízben hagyjuk kihűlni.)
  2. A paradicsomos szószhoz egy nagyobb serpenyőben kevés olajon felkockázott hagymát és apró darabokra tépkedett brokkolit pirítunk. Mikor a hagyma kissé megüvegesedett, hozzátesszük a darált húst, és jól átsütjük. Közben az ananász konzervből kivesszük az ananász darabkákat, és ezeket is apró darabokra szeljük. Ha megpirult teljesen a hús, akkor a konzervlét és az ananász darabokat hozzáöntjük. A hőfokot felére vesszük, majd fedő alatt megpároljuk a keveréket, néha fakanállal megforgatjuk. Ha a brokkoli puha, hozzáöntjük a paradicsompürét. A tésztát leszűrjük, és ezt is hozzákeverjük. Ha szeretnénk, hogy kicsit tapadósabb legyen majd a tészta és szépen egybe összeálljon, akkor hintsük meg finoman liszttel, és forgassuk meg jól a paradicsomos tésztát.
  3. Sütés serpenyőben: A módszer teljesen működik, és így is szépen összeáll majd a rakott tésztánk. Kell hozzá egy rezsó és fedővel rendelkező teflonos serpenyő vagy edény vagy elektromos serpenyő. A paradicsomos tésztát beleöntjük az edénybe. A rezsót alacsony lángra vesszük, az étel tetejét sajttal meghintjük, fedővel lefedjük, és kb. 30 percig így hagyjuk. A biztosabb eredmény érdekében még hagyhatjuk pihenni, ha levettük a lángról, a fedőt semmiképp ne emeljük fel! A módszer egyedüli hátránya, hogy nem pirul meg a sajt a tetején.
  4. Sütés sütőben: Teflonos vagy olajjal kikent tepsiben öntjük a tésztát. Magas hőfokon sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7979
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a szobatársamtól tanultam anno.  Azoknak ajánlom, akik szeretik az édes-sós kombinációt. Nekem első hallásra nagyon bizarr volt az ananász-paradicsom páros, de az érdekes ízvilág miatt nekem egyik kedvencem lett ez a recept. Nekem sajnos nincs se rezsóm, se sütőm csak egy elektromos serpenyőm, így olyan ételek elkészítésére specializáltam magam, ami egyszerű és nem telik sok időbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...