r
Nosalty Logó

Amerikai sajttorta vörös áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amerikai sajttorta vörös áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krém

Öntet

Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krém

Öntet

Összesen 5171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Alap

Krém

Öntet

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    347.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1406 micro
Összesen 5171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Öntet

Elkészítés

Alap

  1. A leírt hozzávalókat egyszerűen egy tálba összegyúrjuk egynemű tésztává.
  2. A tésztát a sütőformába téve eloszlatjuk, figyelve arra hogy a szélén körbe legyen 2 cm-es perem.

Krém

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd utána hozzáadjuk a mascarponét, a tejfölt és a vaníliaaromát.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos kevergetéssel hozzáadjuk a krémhez.
  4. Amikor jól összekevertük, akkor a kekszalapra öntjük, majd 160 fokos sütőben, 40-45 percig sütjük.

Öntet

  1. Az öntet sem bonyolult. A áfonyalekvárt, a bort és a citrom héját felforraljuk, majd forrás után levesszük a tűzről, kiszedjük a citromhéj darabokat és hagyjuk kihűlni.
  2. Amint megsült a süti, felszeletelve, leöntve az öntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5568
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 14.

Ajánló

Az öntetben nekem nagyon ízlett a bor, de ha nem vagyunk annyira borosak, akkor elhanyagolható. Sima áfonyalekvárral is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először nővéremnél ettem, aztán annyira elnyerte az ízvilág a tetszésemet, hogy kértem tőle. Persze egy-két újítás belefért, így sajátítottam el. :) Nagyon egyszerű, gyors és finom! Csak ajánlani tudom! :)

Hozzávalók

Alap

Krém

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...