r
Nosalty Logó

Amerikai répatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SweetSzenilla
Amerikai répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói

Összeállítás

979
Kalória
12.2g
Fehérje
86.7g
Szénhidrátok
66.9g
Zsír
78.8g
Víz
147.9g
Koleszterin
3.4g
Rost
58.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói

Összeállítás

Összesen 979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói

Összeállítás

Összesen 11740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tészta hozzávalói:

A krém hozzávalói

Összeállítás

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    1289 micro
  • β-karotin
    3120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 979 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    803.1 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4582.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    940 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1040 g
  • Cukor
    701 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    945.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2825 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37443 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2434 micro
Összesen 11740 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    463 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. Először a nedves hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban (ebbe fogjuk összevegyíteni az egészet). A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd lassan hozzákeverjük robotgéppel az olajat és a vaníliát.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, ánizst. Átszitáljuk, ezáltal lazább lesz a tésztánk.
  3. Egy harmadik tálban összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt és kinyomkodott répát, diót, mazsolát. Ehhez adjuk az 1 ek. lisztet.
  4. A három tál tartalmát alaposan összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük, és előmelegített sütőben 175 fokon tűpróbáig sütjük.

A krém hozzávalói

  1. A mascarponét a porcukorral és a vaníliával simára keverjük, beledolgozzuk a puha vajat, majd a narancsok reszelt héját.
  2. Felverjük előírás szerint a tejszínt. Lazán összeforgatjuk a tejszín felvert habjával.

Összeállítás

  1. A kihűlt tésztára rákenjük a krémet. Elegyengetjük, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tetszés szerint díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 35x22

Egy amerikai receptes oldalon találtam ezt a receptet. Kicsit módosítottam itt-ott rajta. A habkönnyű narancsos krém teszi különlegessé ezt a sütit. Díszítésnek narancsdarabkákat és gránátalmát használtam. Ha tortaformában szeretnénk elkészíteni, akkor az adagok felét kell venni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!