Amerikai répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tészta hozzávalói:
-
25g cukor97 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0 kcal
-
13g mazsola40 kcal
-
13g dió87 kcal
-
42g sárgarépa15 kcal
A krém hozzávalói
-
42g mascarpone168 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Összeállítás
Összesen
979
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tészta hozzávalói:
-
300g cukor1161 kcal
-
180g napraforgó olaj1591 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0 kcal
-
160g mazsola478 kcal
-
160g dió1046 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
A krém hozzávalói
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Összeállítás
Összesen
11740
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tészta hozzávalói:
-
9g cukor35 kcal
-
5.4g napraforgó olaj48 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
0 kcal
-
4.8g mazsola14 kcal
-
4.8g dió31 kcal
-
15g sárgarépa5 kcal
A krém hozzávalói
-
15g mascarpone60 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
12g habtejszín35 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összeállítás
Összesen
350
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 1289 micro
-
β-karotin 3120 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
979
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 145.9 g
Zsír
-
Összesen 803.1 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 190 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 1774 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4582.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 940 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 2018 mg
-
Nátrium 866 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1040 g
-
Cukor 701 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 945.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6591 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 89 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 972 mg
-
Retinol - A vitamin: 2825 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 37443 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2434 micro
Összesen
11740
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 463 micro
-
β-karotin 1120 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
-
30 dkg cukor
-
180 ml napraforgó olaj
-
5 db tojás
-
4 teáskanál vaníliaaroma
-
2 teáskanál fahéj
-
2 teáskanál gyömbér
-
1 teáskanál ánizs
-
2 teáskanál szódabikarbóna
-
160 g mazsola
-
160 g dió
-
500 g sárgarépa
A krém hozzávalói
-
500 g mascarpone
-
250 g porcukor
-
4 teáskanál vaníliaaroma
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
200 g vaj
-
2 csomag habfixáló
Összeállítás
Elkészítés
A tészta hozzávalói:
- Először a nedves hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban (ebbe fogjuk összevegyíteni az egészet). A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd lassan hozzákeverjük robotgéppel az olajat és a vaníliát.
- Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, ánizst. Átszitáljuk, ezáltal lazább lesz a tésztánk.
- Egy harmadik tálban összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt és kinyomkodott répát, diót, mazsolát. Ehhez adjuk az 1 ek. lisztet.
- A három tál tartalmát alaposan összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük, és előmelegített sütőben 175 fokon tűpróbáig sütjük.
A krém hozzávalói
- A mascarponét a porcukorral és a vaníliával simára keverjük, beledolgozzuk a puha vajat, majd a narancsok reszelt héját.
- Felverjük előírás szerint a tejszínt. Lazán összeforgatjuk a tejszín felvert habjával.
Összeállítás
- A kihűlt tésztára rákenjük a krémet. Elegyengetjük, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tetszés szerint díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: kb. 35x22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4475
- Feltöltés dátuma: 2016. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
SweetSzenilla
57 recept
Egy amerikai receptes oldalon találtam ezt a receptet. Kicsit módosítottam itt-ott rajta. A habkönnyű narancsos krém teszi különlegessé ezt a sütit. Díszítésnek narancsdarabkákat és gránátalmát használtam. Ha tortaformában szeretnénk elkészíteni, akkor az adagok felét kell venni.