r
Nosalty Logó

Amerikai pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Amerikai pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pite tetejére

Összesen 493 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pite tetejére

Összesen 2967 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pite tetejére

Összesen 172 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 493 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 2967 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A pite tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a vajat összedolgozzuk, míg morzsás alapot nem kapunk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot. Összegyúrjuk, és (minimum) 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát a többi alapanyaggal egy lábasba tesszük, és puhára pároljuk. Pihentetjük, míg teljesen ki nem hűl.
  3. A tészta felét kinyújtjuk, és a kivajazott formába tesszük.
  4. Jöhet a töltelék, amit szépen egyenletesen eloszlatunk.
  5. A tészta másik felét két (lisztezett) sütőpapír közé tesszük, és kinyújtjuk. Az egyik sütőpapírt eltávolítjuk, és egy határozott mozdulattal a pite tetejére helyezzük a kinyújtott tésztát.
  6. A tojásfehérjével vékonyan megkenjük a pite tetejét, és egy kevés cukorral megszórjuk. Néhány helyen bevagdossuk, és 40-50 percig 180 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 54358
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai pite egyenesen az U.S.A.-ból, rengeteg almával, omlós-ropogós tésztában!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A pite tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...