r
Nosalty Logó

Amerikai palacsinta feketeribizli-öntettel és málnával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsóka néni
Amerikai palacsinta feketeribizli-öntettel és málnával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Palacsintatészta

Öntet

629
Kalória
12.3g
Fehérje
105.4g
Szénhidrátok
16.7g
Zsír
60.9g
Víz
116.9g
Koleszterin
3.7g
Rost
47.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Palacsintatészta

Öntet

Összesen 629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Palacsintatészta

Öntet

Összesen 2508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Palacsintatészta

Öntet

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6962.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    3621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 2508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

Palacsintatészta

  1. Egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot, majd a közepébe teszünk egy mélyedést.
  2. Beleöntjük a tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
  3. Addig keverjük, amíg teljesen sűrű nem lesz.
  4. Ez kevésbé folyik, mint a magyar palacsinta .Ettől fog megmaradni a serpenyőben, nem kell pihentetni sem.
  5. Forrósítsunk fel a serpenyőt, egyszer kenjük meg olajjal. Amikor felforrósodott, visszavesszük a hőmérsékletet közepesre.
  6. Öntsünk a serpenyőbe fél deci adagokat, és olyan 10 cm átmérőjű kis lepényeket csinálunk belőle. Fél cm-t fognak feljönni, majd süssük meg mindkét oldalát halványbarnára.

Öntet

  1. Az amerikai palacsintát mindig melegen és frissen tálaljuk, mindenféle édes feltétet lehet rá tenni, kinek mi a kedvence. Én feketeribizli-lekvárt szoktam hozzá tálalni, pár szem málnával, de lehet más gyümölcsökkel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Az amerikai palacsintát először egy étteremben ettem, ugyanígy feketeribizli-öntet volt hozzá és pár szem málna. Nekem nagyon ízlett, nagyon finom puha a tésztája, különbözik a magyar palacsintától. Azóta többször elkészítem a családnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!