r
Nosalty Logó

Alpesi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Alpesi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 3535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 884 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    227.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2647 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 3535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy nappal a készítése előtt összegyúrjuk, és hűtőben tartjuk.
  2. Másnap 4 cipóra osztjuk, és 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Átlósan felvágjuk, mint a tortát, és a háromszögeket megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük, és tojássárgával megkenjük a hajtásvégénél is, hogy ne nyíljanak szét a kiflik.
  3. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk távolabb egymástól, mert kissé megnőnek.
  4. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetében az alsó sütő is legyen bekapcsolva.
  5. Ha kihűlt, a vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6932
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alpesi kifli
Zsuzsamama56 321 recept

Régi, jól bevált receptem.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...