r
Nosalty Logó

Almával sült kacsacomb (Sült kacsacomb 5.)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Almával sült kacsacomb (Sült kacsacomb 5.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 2120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    373.4 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2320.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 4242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha szükséges, tokozzuk ki a kacsacombokat.
  2. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a kacsacombokat átsütjük benne (oldalanként 3-4 perc alatt).
  3. Megsózzuk, megborsozzuk. Majd egy hőálló tálba rakjuk (Pataky tál a legjobb- szerintem) egymásra rétegezve a húst az almával. Rakunk bele pár szem borókabogyót, és kakukkfűlevélkékkel szórjuk.
  4. Valamennyi olajat és minimális vizet (ezt helyettesithetjuk almalével) öntünk a tálba, abból amiben sütöttük.
  5. Lassú tűzön (120-140 fokon) 2-2,5 óra alatt megsütjük.
  6. Mikor megpuhult a hús, levesszük a tál fedelét és megpirítjuk a tetejét.
  7. Kivesszük a húst és a benne levő almát péppé turmixszoljuk és szószként tálaljuk a kacsacomb mellé.
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 35504
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, tökéletes fogás egy zsúfolt napon. Gyors előkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...