r
Nosalty Logó

Almatorta Sandrine konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Almatorta Sandrine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 801 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3197 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 204 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 801 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.5 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 3197 kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük az almás tölteléket.
  2. Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk,majd felkockázzuk kb. 1,5 x 1,5 cm-es darabokra. A citrom levét ráfacsarjuk, a citromhéjat, a fahéjat, a cukrot, a keményítőt és a lekvárt az almára tesszük, és alaposan összekeverjük.
  3. A tésztát elfelezzük, és az egyik felét kerekre nyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat, a széleket levágjuk, és félretesszük.
  4. Beleöntjük az almás tölteléket, és a tészta másik felét is kinyújtjuk, szintén nagyobbra, mert a leeső részekből készül a díszítése. A kinyújtott tésztával lefedjük az almatölteléket.
  5. A pitetészta közepénegy lyukat vágunk, hogy a sütés közben keletkező gőzök távozhassanak.
  6. A maradék tésztát újra kinyújtjuk, és egy derelyevágó segítségével feldíszítjük a pitét.
  7. Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre sütjük.
  8. Még forrón lekenjük a tetejét baracklekvárral, hogy szép fényes legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3066
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

Tejszínhab és / vagy vaníliafagyi illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

A desszert.eu oldalán találtam ezt a klassz receptet. Valami mennyei ez az almatorta! Szinte mindig így készítem és pillanatok alatt elfogy. Savanykás almából az igazi!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...