Almaszósz ahogy ancsagirl készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
240
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
961
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 291.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
240
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.8 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1165.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
961
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat apródarabokra vágjuk. Citromlével kevert vízbe (fél citrom leve) áztatjuk, 15 percet pihentetjük benne(ezzel előzzük meg az alma megbarnulását).
- 15 perc után lecsepegtetjük az almakockákat. Kb. 2 literes lábosba tesszük, felöntjük a 2 dl vízzel, fűszerezzük a fahéjjal, a szegfűszeggel, a csipet sóvalés a citrom levével/héjával.
- Nagyobb lángon forrásig főzzük. Forrás után kisebb lángra vesszük, és lefedjük.Ha darabosabb szószt szeretnénk, akkor 8-10 percig főzzük, ha lágyabbat, akkor 12-15 percig.
- A főzés befejezése előtt 2-3 perccel beleöntjük a cukrot, és alaposan elkeverjük.
- A tűzről levéve pépesíthetjük: ha darabosabbat akarunk, akkor krumplitörővel összenyomjuk, ha lágyat (bot)mixerrel átmehetünk rajta, de meghagyhatjuk az eredeti állapotában is, pürésítés nélkül. Mindenhogyan finom.:)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3777
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.
Ajánló
Én a sajttortához készítettem el, de palacsintához, süteményekhez is tökéletes. Sőt, akár önmagában is finom nyalánkság!:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sajttortához szószokat keresgéltem. Alma volt csak itthon, így erre esett a választás. Ici-pici változtatás után ez lett belőle. Eredeti recept a mindmegette.hu-ról származik.