Almás zellerkrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
305
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
612
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2463.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 1853 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 999.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
305
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4927.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 3706 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1998.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
612
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zellert és az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a sütőt beizzítjuk.
- A zöldséget-gyümölcsöt megszórjuksóval, borssal, meglocsoljukolívaolajjal, és egy tepsin betesszükőket sülni nagyjából 40 percre.
- Eközben 1,3 liter vízből és a leveskockákból hús-alaplevet csinálunk(tudom, igazi szakács igazi alaplével dolgozik, mea culpa, nekem most ez jutott).
- A sült zöldségeket azon melegében belelapátoljukaz alaplébe, felforraljuk, majd megyis a turmixba rögvest az egész. (Itt még senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket, mert ilyenkor a leves még minden, csak nem gusztusos.)
- A turmixban addig pépesítjük, míg egynemű leszaz egész, és már tálalhatjukis reszelt sajttal megszórva.
- Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14604
- Feltöltés dátuma: 2013. március 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az ételt Kifőztük!-nél láttam, de természetesen átírtam, szokás szerint, csak az alapok maradtak meg. Nagyon féltem, hogy fog sikerülni, mert zellergumóval még sosem főztem, az almát nem sorolom az ehető gyümölcsök közé, és féltem, hogy Páromnak sem fog ízleni. Lutri volt nagyon ez a leves, de megérte, mert mindkettőnknek nagyon ízlett, seperc alatt elfogyott. Hihetetlenül intenzív zöldség-íze van, amit az alma valamelyest tompít, nekünk nagyon bejött, legközelebb répával próbálkozom.