Almás vajas piskóta fordítva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
Pudingos-almás részhez
Piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
17g vaj120 kcal
Összesen
477
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
Pudingos-almás részhez
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
2846
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
Pudingos-almás részhez
-
2.1g tejszínízű pudingpor8 kcal
-
22.8g tej13 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
45.6g alma21 kcal
Piskótához
-
15.1g tojás19 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
Összesen
131
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 678.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 170.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
477
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 121.2 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4069.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 1268 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 1396 mg
-
Nátrium 1163 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 377.6 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1022.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 912 mg
-
Retinol - A vitamin: 1136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 401 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1738 micro
Összesen
2846
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Pudingos-almás részhez
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
0.5 l tej
-
3 púpozott ek cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
4 nagy db alma
Piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Elkészítés
Pudingos-almás részhez
- A tortaformánkat -az oldalát is- alufóliával kibéleljük.
- Az almákat megpucoljuk, félbevágjuk, amagházukat kiszedjük, hideg vízbe tesszük, így nem barnul meg. Félretesszük.
- Elkészítjük a vajas piskótát. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan eldolgozzuk, és felhabosítjuk. (Úgy 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a gépet.) A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ebben oszlatjuk el óvatos, alulról felfelé irányuló, félkörös mozdulatokkal a vajas-tojássárgás masszát, felváltva a sütőporral elegyített, átszitált liszttel.
- Az almákat vékony (kb. 2-3 mm) szeletekre vágjuk, és a tortaformában elterítjük, egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát, és tűpróbáig sütjük. A sütőajtót ne nyitogassuk, ha már szép aranysárga színe van, akkor végezzünk tűpróbát.
- A megsült piskótát tálra borítjuk, és az alufóliát óvatosan lehúzzuk róla (felülre kerül az almás rész).
- Megfőzzük a pudingot, ha kellően sűrű, elzárjuk a gázt, és belekeverjük a fahéjat, kevergetve langyosra hűtjük.
- A kész pudingot a kihűlt almás piskótára öntjük, fakanállal elsimítjuk, a tetejét pici fahéjjal megszórjuk.
- Tegyük hűtőbe, míg a puding teljesen megdermed.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x5
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4903
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.
Ajánló
A sütési időt a saját, hagyományos sütőm alapján adtam meg. Ez változhat az eltérő sütők miatt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
A férjem napok óta almás süti után áhítozott. Aztán a fiam is csatlakozott a kéréshez, "anyukám, tényleg, igazán süthetnél máááár"... Nagyon sok kedvem, mondhatnám semmi kedvem nem volt gyúrni, almát reszelgetni. Körülnéztem a recepttáramban. Ahogy megláttam Petra vajas piskóta alapreceptjét, máris megleltem a megoldást. A piskóta gyümölcstorta formában sült, klasszikus gyümölcstortát viszont nem akartam készíteni, hát ezt találtam ki. A könnyű piskóta és a fahéjas pudingos alma nagyszerű párost alkotott, a fiúk csak annyit mondtak: húúúúúúúúúúú ez tök jó, nagyon finom..:))