r
Nosalty Logó

Almás vajas piskóta fordítva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Almás vajas piskóta fordítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pudingos-almás részhez

Piskótához

Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pudingos-almás részhez

Piskótához

Összesen 2846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pudingos-almás részhez

Piskótához

Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.6 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 2846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Pudingos-almás részhez

Piskótához

Elkészítés

Pudingos-almás részhez

  1. A tortaformánkat -az oldalát is- alufóliával kibéleljük.
  2. Az almákat megpucoljuk, félbevágjuk, amagházukat kiszedjük, hideg vízbe tesszük, így nem barnul meg. Félretesszük.
  3. Elkészítjük a vajas piskótát. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan eldolgozzuk, és felhabosítjuk. (Úgy 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a gépet.) A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ebben oszlatjuk el óvatos, alulról felfelé irányuló, félkörös mozdulatokkal a vajas-tojássárgás masszát, felváltva a sütőporral elegyített, átszitált liszttel.
  4. Az almákat vékony (kb. 2-3 mm) szeletekre vágjuk, és a tortaformában elterítjük, egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát, és tűpróbáig sütjük. A sütőajtót ne nyitogassuk, ha már szép aranysárga színe van, akkor végezzünk tűpróbát.
  5. A megsült piskótát tálra borítjuk, és az alufóliát óvatosan lehúzzuk róla (felülre kerül az almás rész).
  6. Megfőzzük a pudingot, ha kellően sűrű, elzárjuk a gázt, és belekeverjük a fahéjat, kevergetve langyosra hűtjük.
  7. A kész pudingot a kihűlt almás piskótára öntjük, fakanállal elsimítjuk, a tetejét pici fahéjjal megszórjuk.
  8. Tegyük hűtőbe, míg a puding teljesen megdermed.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4903
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Ajánló

A sütési időt a saját, hagyományos sütőm alapján adtam meg. Ez változhat az eltérő sütők miatt. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem napok óta almás süti után áhítozott. Aztán a fiam is csatlakozott a kéréshez, "anyukám, tényleg, igazán süthetnél máááár"... Nagyon sok kedvem, mondhatnám semmi kedvem nem volt gyúrni, almát reszelgetni. Körülnéztem a recepttáramban. Ahogy megláttam Petra vajas piskóta alapreceptjét, máris megleltem a megoldást. A piskóta gyümölcstorta formában sült, klasszikus gyümölcstortát viszont nem akartam készíteni, hát ezt találtam ki. A könnyű piskóta és a fahéjas pudingos alma nagyszerű párost alkotott, a fiúk csak annyit mondtak: húúúúúúúúúúú ez tök jó, nagyon finom..:))

Hozzávalók

Pudingos-almás részhez

Piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...