r
Nosalty Logó

Almás vajas piskóta fordítva

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Almás vajas piskóta fordítva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pudingos-almás részhez

Piskótához

477
Kalória
10.7g
Fehérje
62.9g
Szénhidrátok
20.2g
Zsír
170.3g
Víz
215.9g
Koleszterin
4.1g
Rost
39.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pudingos-almás részhez

Piskótához

Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pudingos-almás részhez

Piskótához

Összesen 2846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pudingos-almás részhez

Piskótához

Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.6 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1022.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 2846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

Pudingos-almás részhez

  1. A tortaformánkat -az oldalát is- alufóliával kibéleljük.
  2. Az almákat megpucoljuk, félbevágjuk, amagházukat kiszedjük, hideg vízbe tesszük, így nem barnul meg. Félretesszük.
  3. Elkészítjük a vajas piskótát. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan eldolgozzuk, és felhabosítjuk. (Úgy 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a gépet.) A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ebben oszlatjuk el óvatos, alulról felfelé irányuló, félkörös mozdulatokkal a vajas-tojássárgás masszát, felváltva a sütőporral elegyített, átszitált liszttel.
  4. Az almákat vékony (kb. 2-3 mm) szeletekre vágjuk, és a tortaformában elterítjük, egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát, és tűpróbáig sütjük. A sütőajtót ne nyitogassuk, ha már szép aranysárga színe van, akkor végezzünk tűpróbát.
  5. A megsült piskótát tálra borítjuk, és az alufóliát óvatosan lehúzzuk róla (felülre kerül az almás rész).
  6. Megfőzzük a pudingot, ha kellően sűrű, elzárjuk a gázt, és belekeverjük a fahéjat, kevergetve langyosra hűtjük.
  7. A kész pudingot a kihűlt almás piskótára öntjük, fakanállal elsimítjuk, a tetejét pici fahéjjal megszórjuk.
  8. Tegyük hűtőbe, míg a puding teljesen megdermed.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x5

A férjem napok óta almás süti után áhítozott. Aztán a fiam is csatlakozott a kéréshez, "anyukám, tényleg, igazán süthetnél máááár"... Nagyon sok kedvem, mondhatnám semmi kedvem nem volt gyúrni, almát reszelgetni. Körülnéztem a recepttáramban. Ahogy megláttam Petra vajas piskóta alapreceptjét, máris megleltem a megoldást. A piskóta gyümölcstorta formában sült, klasszikus gyümölcstortát viszont nem akartam készíteni, hát ezt találtam ki. A könnyű piskóta és a fahéjas pudingos alma nagyszerű párost alkotott, a fiúk csak annyit mondtak: húúúúúúúúúúú ez tök jó, nagyon finom..:))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!