r
Nosalty Logó

Almás töltött cukkini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Almás töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2109 micro
Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4246.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    2142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8437 micro
Összesen 1145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveskockát. Ebben megfőzzük a csirkemellet. Én ezt kuktában végzem. Van egy pároló betétem, ami szétterül a kuktában. Erre teszem a leveskockával bedörzsölt húst. Ha a hús megpuhult, egy tálon kihűtjük.
  2. A cukkinik végeit levágjuk, majd egy hosszú, éles késsel hosszában kettészeljük. A puha belső részt egy tálba kaparjuk. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a kihűlt csirkemellet felaprítjuk. Egy nagyobb lábasba beletesszük a cukkiniket, és forró, enyhén sós vízzel leforrázzuk. Lefedjük, és legalább 5 percig állni hagyjuk.
  3. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk a kikapart cukkini belsőt, és így sütögetjük tovább pár percig. Ezután tesszük hozzá a felaprított csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával. Ezt az egészet jól összesütjük. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojást is. A reszelt sajtot és a tejfölt pár csepp olajjal külön, jól összekeverjük.
  4. A forró vízből kivesszük a cukkiniket. Jól lecsepegtetjük, majd olajjal megkent sütőlemezre tesszük őket. Az üregekbe halmozzuk a tölteléket.
  5. A tölteléket gazdagon megkenjük a reszelt sajt és a tejföl keverékével. Előmelegített, jó forró sütőben 15 percig sütjük.
  6. Az idő letelte után kivesszük a sütőlemezt (tepsit) a sütőből, és a cukkinik tetejét kirakjuk vékony, hámozott alma szeletekkel, melyet előzőleg meglocsoltunk citromlével. A cukkiniket visszatesszük a sütőbe még 15-18 percre, és kisebb lángon addig sütjük, amíg az alma szép halványbarna nem lesz.
  7. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5657
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 24.

Ajánló

Húslevesből megmaradt vegyes (mell, comb, szárnytő) csirkehúsból is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás töltött cukkini
Lizinka_ 604 recept

Könnyű, nyári ebéd. Egyszerű, de nagyszerű íze miatt szeretjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...