r
Nosalty Logó

Almás töltött cukkini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Almás töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2109 micro
Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4246.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    2142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8437 micro
Összesen 1145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveskockát. Ebben megfőzzük a csirkemellet. Én ezt kuktában végzem. Van egy pároló betétem, ami szétterül a kuktában. Erre teszem a leveskockával bedörzsölt húst. Ha a hús megpuhult, egy tálon kihűtjük.
  2. A cukkinik végeit levágjuk, majd egy hosszú, éles késsel hosszában kettészeljük. A puha belső részt egy tálba kaparjuk. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a kihűlt csirkemellet felaprítjuk. Egy nagyobb lábasba beletesszük a cukkiniket, és forró, enyhén sós vízzel leforrázzuk. Lefedjük, és legalább 5 percig állni hagyjuk.
  3. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Hozzáadjuk a kikapart cukkini belsőt, és így sütögetjük tovább pár percig. Ezután tesszük hozzá a felaprított csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával. Ezt az egészet jól összesütjük. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojást is. A reszelt sajtot és a tejfölt pár csepp olajjal külön, jól összekeverjük.
  4. A forró vízből kivesszük a cukkiniket. Jól lecsepegtetjük, majd olajjal megkent sütőlemezre tesszük őket. Az üregekbe halmozzuk a tölteléket.
  5. A tölteléket gazdagon megkenjük a reszelt sajt és a tejföl keverékével. Előmelegített, jó forró sütőben 15 percig sütjük.
  6. Az idő letelte után kivesszük a sütőlemezt (tepsit) a sütőből, és a cukkinik tetejét kirakjuk vékony, hámozott alma szeletekkel, melyet előzőleg meglocsoltunk citromlével. A cukkiniket visszatesszük a sütőbe még 15-18 percre, és kisebb lángon addig sütjük, amíg az alma szép halványbarna nem lesz.
  7. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5655
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 24.

Ajánló

Húslevesből megmaradt vegyes (mell, comb, szárnytő) csirkehúsból is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás töltött cukkini
Lizinka_ 601 recept

Könnyű, nyári ebéd. Egyszerű, de nagyszerű íze miatt szeretjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek