r
Nosalty Logó

Almás-szedres pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-szedres pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2885 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1606.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1793 micro
  • β-crypt
    589 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 2885 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta
  2. A pite tésztájához a vajat kicsit megolvasztjuk (mikróban 10 mp elég), majd a többi hozzávalóhoz öntjük, és mindent szépen összegyúrunk.
  3. A piteformát (nálam gyümölcstorta forma) kivajazzuk, kilisztezzük, majd a tésztát beleillesztjük (nyugodtan lehet ujjal nyomkodni, húzni, illeszteni, ahogy a forma megkívánja, nem fog beleragadni a tészta).
  4. Töltelék
  5. A töltelékhez az almát apró darabokra vágjuk, majd feltesszük a tűzre, itt addig főzzük, amíg levet nem ereszt (kb. 10-15 perc).
  6. Bekapcsoljuk a sütőt (előmelegítés).
  7. Az almához hozzáadjuk a cukrot, a magozott barackot. (Ha konzerv barack, akkor kockázzuk. Én házi barackbefőttet használtam, amiben a barack szinte pépes volt, így sűrítette a masszát.) Mindezt együtt főzzük tovább.
  8. Az állagától függően sűrítjük a pudinggal vagy a keményítővel.
  9. Hagyjuk hűlni a masszát.
  10. Tetejére
  11. A szedret meghintjük cukorral, ha fagyasztott, akkor előtte felolvasztjuk.
  12. Az almát tetszés szerinti darabokra szeleteljük.
  13. Feldíszítjük a piténket.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26,5x2,5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3735
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Ajánló

Hőlégkeveréses sütőben, alul-felül sütéssel 30 perc után 180 fokot fordítsunk a tepsin, hogy egyenletesen süljön.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvesem imádja a pitéket, mivel tele vannak gyümölccsel, és nincsenek agyon cukrozva. Ezért a pite volt az első sütemény, amit megtanultam megsütni. A többféle kikísérletezett recept közül ez az egyik nagy kedvenc.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...