r
Nosalty Logó

Almás süti lustáknak

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ildó
Almás süti lustáknak
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

767
Kalória
10.6g
Fehérje
124.9g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
157.5g
Víz
148.8g
Koleszterin
5g
Rost
79.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4602 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 767 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3546.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.2 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    945 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 4602 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral.
  2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe.
  3. Meghámozzuk, és lereszeljük az almát. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, és az almát egyenletesen rászórjuk a tepsire, és elsimítjuk. (Ne nyomkodjuk ki túlságosan az alma levét, mert akkor szárazabb lesz a sütemény.)
  4. Az almát megszórjuk a vaníliás cukorral és ízlés szerint fahéjjal.
  5. Az alma tetejére rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
  6. A tejben elkeverjük a tojásokat, majd az egészet beleöntjük a tepsibe.
  7. Végül a vajat kisebb darabokra vágva, elszórjuk az egész sütemény tetején.
  8. Kb. 30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Most éppen szezonja van az almának, ezért gondoltam, hogy megosztom veletek ezt a receptet. Nekem nagy kedvencem, mert könnyű elkészíteni, hiszen csak minden hozzávalót bele kell szórni a tepsibe. Nagyon finom, és nem annyira száraz, mint a gyúrt változata. Kezdők is bátran próbálkozzanak vele, tuti sikerélmény lesz! Végül egy apró tipp: mindent nagyon egyenletesen kell a tepsiben eloszlatni, hogy a végén a tojásos-tejes keverék ne álljon meg egy helyen, hanem el tudjuk folyatni az egész tepsiben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!