Almás-rebarbarás crumble egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g rebarbara32 kcal
-
200g alma94 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
25g zabpehely95 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
897
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
400g rebarbara63 kcal
-
400g alma187 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1792
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
35.1g rebarbara6 kcal
-
35.1g alma16 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
13.2g finomliszt48 kcal
-
5.3g cukor20 kcal
-
4.4g zabpehely17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
157
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.8 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 312.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
897
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 70.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1086.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 468 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.7 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 625.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 573 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 407 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 731 micro
Összesen
1792
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
-
400 g rebarbara
-
2 db alma
-
1 g vaníliaaroma
-
80 g vaj
-
150 g finomliszt
-
60 g cukor
-
50 g zabpehely
-
1 teáskanál fahéj
-
1 csipet só
Elkészítés
- Nem kell meghámozni a rebarbarát, ha a szezonjában vásároljuk, ha a szezon végén vagy utána akkor viszont nagy az esély, hogy inas lesz.
- Ebben az esetben jobb ha meghámozzuk, igy elveszíti a piros színét, de ez nem befolyásolja az ízét. Öblítsük le a rebarbarát hideg vízzel, majd vágjuk kb. 1 cm-es darabokra. Pucoljuk meg és magozzuk ki az almákat, majd vágjuk nagyjából ugyanakkorára, mint a rebarbarát.
- Hevítsünk egy serpenyőt magas hőfokon, szórjuk bele a 20 g cukrot és dobjuk bele a rebarbarát és az almát. Adjuk hozzá a kisebb csipet sót / mert egy apró csipet só minden desszerthez szükséges/ adjuk hozzá a fahéjat valamint a vaníliapasztát (aromát)is. Ha fűszeresebbre szeretnénk készíteni, ez az a pont amikor hozzáadhatjuk a választott fűszereket. / lentebb megosztom a személyes kedvenceimet/
- Főzzük magas hőfokon kb. 1-2 percig, a rebarbara-alma kombó engedni fog egy kis levet. Ha nem szeretnénk serpenyőzni, rögtön a sütőedénybe is önthetjuk az alapot. Érdemes egy kicsit karamellizálni a serpenyőben először. Amint kész van, tegyük félre és készítsük el a morzsát.
- Mérjük a hozzávalókat egy edénybe és az újjainkkal morzsoljuk össze őket. Viszonylag gyorsan dolgozzunk különben a vaj megolvad és nem morzsalékos lesz, hanem keksz állagú.
- Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Öntsük a rebarbarás almaalapot a sütőedényünkbe / én egy 22x15 cm kerámia sütőedényt használtam/ és óvatosan szórjuk rá a morzsát egyenletesen. Semmiképpen se nyomkodjuk le.
- Süssük kb. 30-35 percig. Gyönyörű ropogós, aranybarna az oldalainál felbugyogó crumble-t kell kapjunk. Várjunk egy picit, amíg a morzsa magába olvaszt egy kevés karamellizált rebarbarás almalevet. Majd egy nagy adag a tányérba, egy jó gombóc vaníliafagyival. Mennyei!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x15
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1677
- Feltöltés dátuma: 2022. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sodrofa
33 recept
Ha nem szeretnénk zabot használni lecserélhetjük tört mogyoróra vagy dióra, akár kókuszpehelyre is. Vagy tegyünk bele akár mindből, elrontani biztosan nem fogjuk. A rebarbara fantasztikusan kombinálható málnával, citrusfélékkel vagy akár szilvával is. Kristálycukor helyett használhatunk barna cukrot , így mélyebb karamellizált ízt kapunk. Izgalmasabbá tehetjük a crumble-t egyéb fűszerek hozzáadásával pl. egy csipet őrölt szegfűszeg, ötfűszer keverék gyömbér , kardamom vagy reszelt csillagánizs.