r
Nosalty Logó

Almás pite Selectfood módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Selectfood
Almás pite Selectfood módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A diómarcipánhoz

A bodzavirágsziruphoz és a karamellhez

A tésztához

A tejszínhabhoz

599
Kalória
9.7g
Fehérje
59.8g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
150.5g
Víz
94.5g
Koleszterin
6.4g
Rost
40.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A diómarcipánhoz

A bodzavirágsziruphoz és a karamellhez

A tésztához

A tejszínhabhoz

Összesen 599 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A diómarcipánhoz

A bodzavirágsziruphoz és a karamellhez

A tésztához

A tejszínhabhoz

Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A diómarcipánhoz

A bodzavirágsziruphoz és a karamellhez

A tésztához

A tejszínhabhoz

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    150.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 599 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2881.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    902.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A diómarcipánhoz

  1. Tegyük egy hőálló tálkába vagy egy befőttes üvegbe a bodzavirágot a 70 g nádcukorral, öntsük fel a forró vízzel, zárjuk le a tetejét, és hagyjuk állni legalább egy órán át. Így hagyható akár egyik napról a másikra is. Szűrjük le.
  2. Készítsük el a diómarcipánt: forraljunk fel vizet, és blansírozzuk benne 1-2 percig a diót, majd emeljük ki a vízből, és ahogyan hűl, türelmesen húzogassuk le mindegyikről a héját.
  3. A vaníliás cukorral összekeverve daráljuk finom péppé. Össze is fog állni, nem lesz szükség folyadékra, de ha mégis, akkor pár csepp jéghideg vízzel állítsuk össze.
  4. Tekerjük folpackba, és pihentessük a hűtőben, majd formázzunk belőle tojásokat. Én ebből a mennyiségből 8-10 db-ot gyúrtam, és céklamorzsában hempergettem meg őket a mintázás céljából - ez el is hagyható. Ez a fajta marcipán hűtőben akár hetekig is eláll.
  5. A tésztához keverjük össze a diót, a tönkölylisztet és egy kis sót, morzsoljuk el velea vajat, adjuk hozzá a tojást és30 gszirupot, s gyúrjunk belőle tésztát. Csomagoljuk be folpackba, és tegyük egy órára a hűtőbe.
  6. 180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Nagyon vékonyan vajazzunk ki egy kb. 21 cm átmérőjű piteformát, és nyomkodjuk bele a diós tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme.
  7. 15 perc alatt süssük elő a sütő középső fokozatán.
  8. Keverjünk amaradék szűrt bodzavirágsziruphoz 50 g nádcukrot és a fahéjat, majd egy erre alkalmas fém edénykében (tehát nem teflon, nem kerámiabevonatú) főzzük fel, sűrítsük be karamellé. Ha kész, öntsük az elősütött pitetésztára.
  9. Közben az almákat vágjuk félbe, emeljük ki a magházukat, és egy éles késsel szeleteljük fel nagyon vékonyan.
  10. Rendezzükőket a körbe-körbe, a pite szélétől befelé haladva. Nem baj, ha több rétegben kerülnek rá az almaszeletek. A bodzavirágért rajongók tehetnek az alma és a karamell közé a szirupból visszamaradt virágokból is.
  11. Süssük készre kb. 20 perc alatt.
  12. Adjuk a tejszínhez a vaníliarúd(ak) kikapart magjait és a gyümölcscukrot, s verjük habbá. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.
  13. Kínáljuk a piteszeleteket egy-egy kanál vaníliás tejszínhabbal és diómarcipán-tojással.
  14. Tipp: A tejszínhab helyett tejszínfagylaltot is készíthetünk a süteményhez.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21

Kifejezetten erre a receptversenyre készítettem ezt a süteményt. Nemesen egyszerű finomság, az almás pite kötelező hozzávalóival - almával, dióval, fahéjjal -, amit a bodzavirággal igazán tavasziasra sikerült varázsolnom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!