Almás pite Purpur konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
2g rum5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
25g tejföl50 kcal
A töltelékhez
Összesen
1169
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.8 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 425.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
1169
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.8 g
Zsír
-
Összesen 187.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4437.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1164 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1907 mg
-
Nátrium 1010 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 723.2 g
-
Cukor 351 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 1702.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1816 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 1657 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1731 micro
-
β-crypt 200 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 599 micro
Összesen
4668
kcal
- 2% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és összekeverjük a fűszerkeverékkel. Hozzáadunk ízlés szerint 4-6 ek kristálycukrot, és pár percig dinszteljük.
- Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd lágy tésztává dolgozzuk.
- A tepsit kizsírozzuk, majd a tésztát 2 lapba kinyújtjuk.
- Az egyik lapot a tepsibe rakjuk, meghintjük zsemlemorzsával, majd rákenjük az almás tölteléket. Ráhelyezzük a másik lapot, és villával összeszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5910
- Feltöltés dátuma: 2012. július 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik almás sütemény fűszerkeverék hátoldalán van ez a recept. Nagyon finom süti! :-)