r
Nosalty Logó

Almás pite Nonika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nonika
Almás pite Nonika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3969.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    2778 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.7 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 4118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, cukrot, sót és a hideg, felkockázott vajat a tenyerünkkel morzsás állagúra összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadunk annyi vizet, hogy össze tudjuk gyúrni a tésztát.
  3. Ezután kettévágjuk a tésztát, fóliába csavarjuk és úgy 30 percre berakjuk a hűtőbe.
  4. Mikor letelt a 30 perc, az egyik tészta darabot kinyújtjuk, és egy piteformába helyezzük, majd vissza a hűtőbe. A másik tésztadarabot is kinyútjuk, és ezt is visszatesszük a hűtőbe pihenni.
  5. A töltelékhez cikkekre vágjuk az almákat, megszórjuk a kétféle cukorral, rá a citromlevet, fahéjat, szerecsendiót és a sót, majd minimum 30 percig hagyjuk állni. Az a lényeg, hogy kijöjjön belőle legalább 120 ml lé.
  6. Ezt az almás levet egy lábasba öntjük, bele a vajat és a tűzhelyen el kezdjük forralni. Addig forraljuk, míg legalább 80 ml nem lesz belőle, majd egy picit karamellizáljuk is.
  7. A felső tésztalapot kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni pár percet.
  8. A lecsöpögtetett almacikkeket összekeverjük a kukoricaliszttel, majd ráöntjük a 80 ml-re beforralt levet.
  9. Az almás tölteléket ráöntjük a piteformában lévő alsó tésztalapra, majd befedjük a felső lappal. A tészták széleit összenyomkodjuk. A pite tetejét bevágjuk középen, hogy a gőz távozni tudjon. Tojással kenjük le a tésztát.
  10. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha nagyon sülne a pite teteje, fóliával takarjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4154
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nonika 5 recept

Egyszerűen csak imádjuk!!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...