Almás pite főni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
főni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
395
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3153
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 160.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
395
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 139.1 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2092 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 1203 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.9 g
-
Cukor 314 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 1286.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 498 micro
-
β-crypt 158 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 698 micro
Összesen
3153
kcal
- 2% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat megtisztítjuk, lereszeljük.
- A zabpelyhet egy kicsit megpirítjuk egy palacsintasütőn, majd finomra őröljük. A diót szintén megpirítjuk, és apróra vágjuk.
- A sütőformát kivajazzuk, és a zabpehely 1/4-ét beleszórjuk. Rárétegezzük az alma, a vaníliás cukor, az apróra vágott dió és a cukor 1/3-át, majd meghintjük fahéjjal. Ismét a zabpehely következik, majd sorban a többi hozzávaló.
- Mikor megvan a három réteg, rászórjuk a maradék zabpelyhet, meglocsoljuk néhány kanál vízzel, hogy ne legyen száraz a teteje.
- A maradék vajat egyenletesen rászeleteljük a sütire, és 200 fokos előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5838
- Feltöltés dátuma: 2014. október 02.
Ajánló
Melegen vaníliás fagyival tálaljuk, de hidegen magában is megállja a helyét. Mindenkinek jó étvágyat hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
főni
12 recept
Itt az almaszezon, és valami gyorsat és egyszerűt szerettem volna készíteni a családnak. Ezt találtam egy külföldi oldalon.