r
Nosalty Logó

Almás pite Befőző konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite Befőző konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 699 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 2793 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 201 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 699 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2793 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához mindent összekeverünk egy tálban, a vízzel vigyázzunk, csak annyi legyen benne, hogy összeálljon a tészta.
  2. 1/4 és 3/4 arányban elvágjuk, és hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
  3. A töltelékhez az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, és nyolcadokra vágjuk. Vízzel leöblítjük, ízlés szerint fűszerezzük, és hagyjuk levet ereszteni. Ha ez megvan, a levet egy kis edénybe öntjük, és az almalével összekeverjük. A keményítővel hidegen összekeverjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. A tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk, és egy pite vagy torta formát kivajazunk, és úgy vágjuk, hogy ráfordítjuk a tésztára, és 5 cm-t ráhagyunk. Belerakjuk a tésztát sütőbe, 230 C-on elősütjük 15 percig.
  5. Ha ez megvan, akkor a tetejét megcsináljuk ugyanúgy, ahogy az alját, csak 3 lyukat rávágunk.
  6. Az almát grízzel összekeverjük, és a pite aljába is rakunk 1 ek-val. Belerakjuk az almát és a szószt. Rárakjuk a tetőt, és az oldalait behajtogatjuk, tojással lekenjük a tetejét, és 180 C-on kb. 2 óráig sütjük.
  7. Hidegen tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 790
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy csomó almát, és ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...