r
Nosalty Logó

Almás pite ahogy Batrix készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite ahogy Batrix készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 892 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3568 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 892 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1749.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 3568 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, sütőpor, cukor).
  2. A vajat elmorzsoljuk benne, majd összegyúrjuk a tojással és a tejföllel. Ha nem elég nyújtható a tészta, egy kis tejet adunk hozzá, vagy ha lágy, akkor lisztet.
  3. Cipót formálunk belőle, és félrerakjuk.
  4. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, majd a cukor és a fahéj hozzáadását követően lassú lángon megdinszteljük (addig főzzük kavargatva, míg a leve elpárolog).
  5. A tésztát lisztezett asztalon kettévágjuk.
  6. Az első felét 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd ráhelyezzük a piteformára (nekem 30 cm átmérőjű, akinek kisebb van, kevesebb tésztát csináljon, mert tuti marad).
  7. A széleit a sütőforma falához nyomkodjuk, a felesleges tésztát lecsippentjük. Végül villával megszurkáljuk.
  8. Fogjuk a megfőzött almatölteléket, ráöntjük a tésztára, és szépen egyenletesen elosztjuk.
  9. Ezután jön a másik adag tészta. Ezt szintén lisztezett asztalon kinyújtjuk, majd késsel sugarasan 3-6 csíkot vágunk a közepébe.
  10. Ezután ráhelyezzük a szétoszlatott almára, a széleit szintén lecsippentjük, a forma oldalához nyomkodjuk úgy, hogy összeragadjon az alsó tésztaréteggel, így biztosan nem fog kiszökni a töltelék. A felesleges hő távozása érdekében szintén megszurkáljuk villával.
  11. A maradék tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd szép levélformát metszünk belőle, ki mennyit szeretne.
  12. A tetejét tojással megkenjük, erre ragasztjuk rá a leveleket, majd ezeket is megkenjük, hogy szép aranybarnára süljön.
  13. 180 C-fokon ropogósra sütjük.
  14. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7607
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez gyermekkorom kedvenc süteménye, melyet anyukámtól tanultam, aki pedig nagymamámtól. :) Sok unalmas délutánomat tette szebbé ez a sütemény. Elkészítését tekintve egyszerű, ha pedig eltekintünk attól, hogy fehér lisztből készült, egészséges is, hiszen mi nem az, amiben alma van? :) A ropogós tészta kiválóan keresztezi az alma lédús, selymes állagát.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...