Almás pite 6. -gazdagon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andrea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
8g dió55 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2g tejföl3 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
Összesen
619
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 109.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
619
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 282.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 112 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5185.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1198 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 2348 mg
-
Nátrium 1059 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1187.5 g
-
Cukor 744 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1312.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 267 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 2022 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1907 micro
-
β-crypt 153 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 735 micro
Összesen
7406
kcal
- 3% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal (én egy pici zsírt is szoktam tenni bele).
- Hozzáadjuk a cukrot és a többi anyagot.
- Gyorsan összegyúrjuk. Ha van időnk, pihentessük hideg helyen fél órát.
- A tésztát két egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk.
- Az egyik lapot beletesszük a tepsibe, belekenjük az almatölteléket, és ráfektetjük a másik lapot.
- Középmeleg sütőbe tesszük, és kb. 20-25 percig sütjük. (A nagy gáztepsiben kell sütni.)
- Az almatöltelék elkészítése:
- Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- Kicsit kinyomkodjuk, összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, és megpároljuk. Addig kell párolni, amíg besűrűsödik. Ha túl sok a leve, és nem akar sűrűsödni, tehetünk bele zsemlemorzsát vagy darált kekszet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x38
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 32678
- Feltöltés dátuma: 2010. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Andrea
1 recept
Nagyon szeretem az almás pitét. Sok receptet kipróbáltam, de soha nem lett olyan, amilyet én enni szerettem volna. Magam kísérleteztem ki ezt a receptet. A 1,5 kg almától jó vastagon van benne az almatöltelék, és a párolástól különösen finom. Ezt még a gyerekeim is nagyon szeretik, pedig ők olyan sütit nem esznek meg, amiben van gyümölcs.