r
Nosalty Logó

Almás piskóta Gréti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Almás piskóta Gréti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 355 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5157.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    2169 mg
  • Nátrium
    1514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 2131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsit bőven kivajazzuk, és megszórjuk cukorral.
  2. Az almákat pucolás után felezzük, vékony szeletekre vágjuk, ezeket szépen egymás mellé, hosszanti sorokban (úgy, hogy félig fedjék egymást) a cukrozott sütőformára helyezzük.
  3. Egy tálkában habosra keverjük a tojások sárgáját a kristály-és a vaníliás cukorral.
  4. Másik edényben a tojásfehérjét kemény habbá dolgozzuk.
  5. Az átszitált lisztet sütőporral elegyítjük, és a felét a sárgájához adjuk, majd jöhet a hab, de csak szépen finoman, részletekben, fakanállal keverve.
  6. A sütőporos liszt másik felét ugyanilyen odafigyeléssel, kisebb mennyiségekben keverjük a tésztához.
  7. Az elkészült masszát az almaszeletekre öntjük.
  8. A piskótát előmelegített sütőben 200 fokon, 25-30 perciga sütőajtó nyitogatása nélkül – nehogy a tészta összeessen – készre sütjük.
  9. Hagyjuk még egy picit a sütőben, és ha ki is vesszük, egy konyharuhával takarjuk le a sütinket.
  10. Pár perces pihenés után – ha a tészta már elvált a forma oldalától – borítsuk ki egy tálra. Lehet, hogy a cukor miatt kissé ragacsos és nehézkesen válik el az aljától, de ne ijedjünk meg, a végeredmény gyönyörű lesz! Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26099
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Ajánló

Ez a süti magában is megállja a helyét, de ha a fel akarjuk dobni egy kicsit, akkor vanília fagyival és tejszínhabbal tálaljuk, vagy egyszerűen csak porcukorral szórjuk meg a tetejét!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhanapján segítséget veszünk igénybe és egy nagyon kedves, fiatal lányt hívunk a gyerkőcökre vigyázni, hogy elmehessünk színházba, moziba vagy csak levegőzni. Tőle kaptam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...