Almás papucs kelt tésztából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Aaaniii
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
408
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1227
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
155
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 150.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
408
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1977.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 1374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 450.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
1227
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 1 tk mézzel 1,5 dl langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
- A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős vizet. Jól összegyúrjuk, és meleg helyen kb. 1/2 órát kelesztjük.
- Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a másik tk mézzel, fahéjjal, és kb. 1 dl vízzel megpároljuk.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk, és kör alakú szaggatóval (én 12 cm átmérőjű kis tálat használtam) kiszaggatjuk, a kihűlt almából 1 nagyobb teáskanálnyi mennyiséget halmozunk az egyik felére, a másik felüket ráhajtjuk, és rányomkodjuk.
- A maradék tésztát ismét kinyújtjuk, és ugyanígy járunk el.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
- Ha kész, a tetejüket megkenhetjük egy kis langyos mézes tejjel, de nem muszáj.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 8240
- Feltöltés dátuma: 2012. február 28.
Ajánló
Méz helyett cukor, vaníliás cukor is lehet, de így azért egészségesebb. A tésztája nem édes, így más töltelék is kerülhet bele, sósan is el lehet készíteni, pl. pizzásan.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Aaaniii
27 recept
Mostanában előszeretettel adok a családnak saját készítésű reggelit, így gyakran sütök kenyeret, különböző péksüteményeket. Ez az almás papucs úgy "született", hogy hirtelen mindenből kifogytam otthon, így ezekből az alap élelmiszerekből kellett alkotnom valamit, és hát a végeredmény még engem is meglepett, olyan jól sikerült. 12 db lett belőle.