r
Nosalty Logó

Almás papucs kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Aaaniii
Almás papucs kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 tk mézzel 1,5 dl langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat és az élesztős vizet. Jól összegyúrjuk, és meleg helyen kb. 1/2 órát kelesztjük.
  3. Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a másik tk mézzel, fahéjjal, és kb. 1 dl vízzel megpároljuk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk, és kör alakú szaggatóval (én 12 cm átmérőjű kis tálat használtam) kiszaggatjuk, a kihűlt almából 1 nagyobb teáskanálnyi mennyiséget halmozunk az egyik felére, a másik felüket ráhajtjuk, és rányomkodjuk.
  5. A maradék tésztát ismét kinyújtjuk, és ugyanígy járunk el.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  7. Ha kész, a tetejüket megkenhetjük egy kis langyos mézes tejjel, de nem muszáj.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8256
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Ajánló

Méz helyett cukor, vaníliás cukor is lehet, de így azért egészségesebb. A tésztája nem édes, így más töltelék is kerülhet bele, sósan is el lehet készíteni, pl. pizzásan.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aaaniii 27 recept

Mostanában előszeretettel adok a családnak saját készítésű reggelit, így gyakran sütök kenyeret, különböző péksüteményeket. Ez az almás papucs úgy "született", hogy hirtelen mindenből kifogytam otthon, így ezekből az alap élelmiszerekből kellett alkotnom valamit, és hát a végeredmény még engem is meglepett, olyan jól sikerült. 12 db lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...