r
Nosalty Logó

Almás morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szúnyog
Almás morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 6363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Morzsa

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    259.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3387.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1117 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    938 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 6363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Morzsa

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet a kétféle cukorral és a sóval elkeverjük. Ezután jöhet bele a lágy vaj, a tojás és a felfutott élesztő, addig gyúrjuk, míg egyenletes lesz.
  2. A tésztát kinyújtjuk és egy nagy tepsibe rakjuk.

Töltelék

  1. Az almát megmossuk, felszeleteljük. A kinyújtott tésztán egyenletesen elosztjuk.

Morzsa

  1. A morzsához a vajat megolvasztjuk, összekeverjük a liszttel és a cukorral. Az almaréteg tetejére morzsoljuk úgy, hogy mindenhova jusson.
  2. 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4182
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szúnyog 4 recept

A receptet nővérem hozta Németországból, nálunk legtöbbször körteszezonban kerül elő, hiszen az alma nyugodtan helyettesíthető bármilyen gyümölccsel. A képen lévő adag is éppen körtével készült, most lereszeltem, és egy kis fahéjat is tettem bele. Vigyázat, gyorsan fogy! :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Morzsa

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...