r
Nosalty Logó

Almás-mákos pite 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Almás-mákos pite 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    248.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13466.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    5659 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1165 mg
  • Foszfor
    4796 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    981.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 4795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kerek tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. A darált mákot, a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot szárazon elkeverjük.
  2. Lereszelünk két meghámozott almát, és elkeverjük a vízzel, az olajjal, a mazsolával, a citrom reszelt héjával és a négy tojássárgájával. A négy tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A megmaradt almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
  3. 
A tojásfehérje-habot elkeverjük a mazsolás-almás résszel, hozzáadjuk a mákos-lisztes részt is, majd az előkészített formába töltjük.
  4. Belenyomkodjuk a cikkekre vágott almát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Akkor 160 °C fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, és további 20-25 percig sütjük.
  5. Akkor jó, ha nyomásra kissé rugalmas. A baracklekvárt felforrósítjuk, és ecsettel vagy kanállal rákenjük a tortára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14172
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 20.

Ajánló

Kisebb tepsiben (kb. 20x30x6 cm) megsütve egyszerűen szeletelhető sütinek is nagyon jó, csak ügyeljünk rá, hogy úgy helyezzük az almákat, hogy maradjon hely a késnek, mert az almát nem könnyű felvágni...  :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért sütöttem meg, mert tesómék jöttek látogatóba, és ilyenkor mindig én sütök sütit. Így hát most is, lényeg hogy azért erre esett a választás, mert az volt a kiindulópont, hogy rengeteg mák volt itthon. Féltem, hogy mások nem szeretik a csládban úgy a mákot, mint én, de ez még nekik is izlett...  :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...