Almás mákos guba vaníliapudinggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lina0817
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1045
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
4176
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
19.1g kalács70 kcal
-
15.3g alma7 kcal
-
45.9g tej26 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
5.7g mák30 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
Összesen
160
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2384.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1029 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 153.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
1045
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.7 g
Zsír
-
Összesen 179.2 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9537 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 227 mg
-
Kálcium 4117 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 689 mg
-
Foszfor 2303 mg
-
Nátrium 2132 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.6 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 614.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 788 micro
-
Kolin: 885 mg
-
Retinol - A vitamin: 506 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1502 micro
Összesen
4176
kcal
- 10% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg kalács
-
2 közepes db alma
-
12 dl tej
-
5 db tojás
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
15 dkg mák
-
2 ek cukor
-
10 ml vaníliaaroma
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A kalácsot tetszőleges méretű darabokra vágjuk.
- 12 dl tejet felmelegítünk, ha már meleg, belekeverjük a tojások sárgáját, a cukrot és a vanília aromát ízlés szerint.
- Ezzel meglocsoljuk a kalácsdarabkákat, 8-9 dl elég, a maradékot félrerakjuk.Jól összeforgatjuk a kalácsot, hogy mindenhova jusson a tejből. Ha kicsit sok tejet öntöttünk rá, semmi baj, sütés közben úgyis felszívódik a felesleg.
- Megszórjuk a mákkal (aki édesebben szereti, és cukrozatlan a mák amivel készíti, az cukrozza ízlés szerint).
- Az almákat vékony szeletekre vágjuk.
- A tepsinket kivajazzuk, és elkezdünk rétegezni: egy réteg kalács, egy sor alma, amíg el nem fogy.
- Ezt betesszük a sütőbe körülbelül 20 percre.
- A tojásfehérjét kemény habbáverjük, és ha letelt a 20 perc, rátesszük a mákos gubára, további 15 percig készre sütjük.
- A félretett tejből vaníliás pudingporral pudingot főzünk. Aki hígabban szereti, az még tehet hozzá 1-2 dl tejet.
- Együtt tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 29692
- Feltöltés dátuma: 2013. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lina0817
30 recept
Kishúgom kedvence a mák. Ez a mákos guba volt az első, amit elkészítettünk.:)