Almás lepény tönkölyliszttel
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Tészta
-
40 dkg tönkölybúza liszt
-
7 dkg porcukor
-
12 dkg margarin
-
8 dkg sertészsír
-
1 csipet só
-
2 teáskanál sütőpor
-
2 db tojássárgája
-
60 g tejföl
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Töltelék
-
1 teáskanál fahéj
-
0.5 teáskanál szegfűszeg
-
1 csipet só
A lepény összeállítása
-
2 evőkanál búzadara
-
1 db tojásfehérje
353
Kalória
6.6g
Fehérje
42.9g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
71.8g
Víz
45.5g
Koleszterin
5.3g
Rost
17.5g
Cukor
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
113 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
7g sertészsír60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Töltelék
-
71g alma33 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A lepény összeállítása
-
2g búzadara7 kcal
-
2g dió11 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
Összesen
353
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
400g tönkölybúza liszt1352 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
80g sertészsír722 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g vanília0 kcal
Töltelék
-
850g alma398 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A lepény összeállítása
-
24g búzadara86 kcal
-
20g dió131 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
4213
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
22.5g tönkölybúza liszt76 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
6.8g margarin48 kcal
-
4.5g sertészsír41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Töltelék
-
47.8g alma22 kcal
-
1.7g nádcukor6 kcal
-
2.3g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
A lepény összeállítása
-
1.4g búzadara5 kcal
-
1.1g dió7 kcal
-
2.3g tojásfehérje1 kcal
Összesen
235
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
353
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.9 g
Zsír
-
Összesen 223.6 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3273.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 647 mg
-
Foszfor 2008 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.6 g
-
Cukor 210 mg
-
Élelmi rost 64 mg
Víz
-
Összesen 861.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1233 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 432 mg
-
Retinol - A vitamin: 1143 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1012 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1346 micro
Összesen
4213
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
235
kcal
Elkészítés
Tészta
- A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a fél citrom reszelt héját, a vaníliát, majd elkeverjük a 2 tojássárgájával, végül a tejföllel is.
- Lehet, hogy több vagy kevesebb tejföl kell, hogy összeálljon a tésztánk, az a fontos, hogy könnyű legyen vele dolgozni. A tésztát kiemeljük a munkalapra, kicsit átgyúrjuk, majd ketté vágjuk. Pihentetjük.
Töltelék
- Az almákat még a tészta gyúrása előtt pucoljuk meg, fosszuk meg magházától, majd reszeljük le, ezután keverjük el 1 evőkanál nádcukorral, a citrom levével, a fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel. Félretesszük, amíg a tésztával dolgozunk.
A lepény összeállítása
- A tészta egyik felét kinyújtjuk, majd tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával és 1 evőkanál darált dióval. A tészta nyújtásához használjunk még lisztet.
- Az almát kinyomkodjuk, ízlés szerint adunk még hozzá 1-2 evőkanál nádcukrot. Egyenletesen elosztjuk a tésztán, a tetejére is szórunk 1 evőkanál diót. A tészta másik felét is kinyújtjuk, ráhelyezzük a töltelékre, lekenjük a tojásfehérjével (mintát is rajzolhatunk rá). Előmelegített sütőbe toljuk, közepes lángon 40 percig sütjük.
- Amikor langyosra hűlt, még a tepsiben 4 x 4 cm-s "kockákra" vágjuk. Ha a süteményünk kihűlt, porcukorral megintve is kínálhatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x33
Még nem készítettem korábban almás lepényt, almás sütit sem gyakran, ezért nagyon sok receptet elolvastam, és ez arra ösztönzött, hogy elkészítsem a saját verziómat. Egy baráti összejövetelre sütöttem, és sok dicséretet kaptam érte, remélem nem csak udvariasságból ;-)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!