r
Nosalty Logó

Almás lepény tönkölyliszttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás lepény tönkölyliszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Összesen 4213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1143 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 4213 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a fél citrom reszelt héját, a vaníliát, majd elkeverjük a 2 tojássárgájával, végül a tejföllel is.
  2. Lehet, hogy több vagy kevesebb tejföl kell, hogy összeálljon a tésztánk, az a fontos, hogy könnyű legyen vele dolgozni. A tésztát kiemeljük a munkalapra, kicsit átgyúrjuk, majd ketté vágjuk. Pihentetjük.

Töltelék

  1. Az almákat még a tészta gyúrása előtt pucoljuk meg, fosszuk meg magházától, majd reszeljük le, ezután keverjük el 1 evőkanál nádcukorral, a citrom levével, a fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel. Félretesszük, amíg a tésztával dolgozunk.

A lepény összeállítása

  1. A tészta egyik felét kinyújtjuk, majd tepsibe helyezzük, megszórjuk a búzadarával és 1 evőkanál darált dióval. A tészta nyújtásához használjunk még lisztet.
  2. Az almát kinyomkodjuk, ízlés szerint adunk még hozzá 1-2 evőkanál nádcukrot. Egyenletesen elosztjuk a tésztán, a tetejére is szórunk 1 evőkanál diót. A tészta másik felét is kinyújtjuk, ráhelyezzük a töltelékre, lekenjük a tojásfehérjével (mintát is rajzolhatunk rá). Előmelegített sütőbe toljuk, közepes lángon 40 percig sütjük.
  3. Amikor langyosra hűlt, még a tepsiben 4 x 4 cm-s "kockákra" vágjuk. Ha a süteményünk kihűlt, porcukorral megintve is kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 9442
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Ajánló

Többféle ajándék almából (golden, cigányalma, idared) készítettem a süteményt, talán emiatt is lett igen ízletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még nem készítettem korábban almás lepényt, almás sütit sem gyakran, ezért nagyon sok receptet elolvastam, és ez arra ösztönzött, hogy elkészítsem a saját verziómat. Egy baráti összejövetelre sütöttem, és sok dicséretet kaptam érte, remélem nem csak udvariasságból ;-)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

A lepény összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...