Almás krémes diétásan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
282
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
3376
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
5g tojás6 kcal
-
1.4g zabliszt6 kcal
-
0.9g xilit2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
Az almaréteghez
-
36.4g alma17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9.1g almalé4 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
0 kcal
A habhoz
-
27.3g tej15 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
3g xilit7 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
9 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
Összesen
102
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 128.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
282
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97 g
Zsír
-
Összesen 113.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1685 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4610.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1541 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1429 mg
-
Nátrium 1273 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 472.9 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1540.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 1342 mg
-
Retinol - A vitamin: 898 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 158 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2633 micro
Összesen
3376
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
A tésztához
Az almaréteghez
A habhoz
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 db tojás
-
10 dkg xilit
-
1 csipet só
A tetejére
-
5 dkg cukormentes csokoládé
-
3 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy kb. 25x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral. (Esetleg a papírt is megkenhetjük egy teáskanálnyi olajjal, úgy biztosan nem ragad rá a piskóta.)
- A tésztához válasszuk szét a tojásokat (3 db-ot!). A lisztet szitáljuk át a sütőporral együtt.
- A fehérjébe szórjuk bele a csipet sót, majd kezdjük el habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a xilitet. Amikor már olyan kemény, hogy nem esik ki a tálból, mérsékeljük a habverő fordulatszámát és egyenként eresszük bele a habba a tojások sárgáját.
- Amikor a hab egynemű, halványsárga, akkor 2 részletben hablapáttal, vagy fakanállal keverjük el benne alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a sütőporos lisztet.
- A tésztát terítsük el a sütőpapíros tepsiben és toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig süssük (nekem 20 perc kellett ehhez). Hagyjuk kicsit hűlni.
- Az almás réteghez pucoljuk meg az almákat és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Tegyük egy lábasba, öntsük hozzá a 2 dl almalevet, az édesítőt és szórjuk rá a fahéjat, majd tegyük fel főni.
- 1 csomag pudingport keverjünk el 1 dl almalében és amint felforrt az almánk, öntsük bele, folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Vegyük le a tűzről, keverjük át időnként és ha már nem tűzforró, kanalazzuk rá a piskótára, simítsuk el a tetejét.
- A vaníliás habhoz válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához öntsünk 1 dl tejet, szórjuk bele a 2 csomag vaníliás pudingot és verjük fel habosra.
- 8 dl tejet 5 dkg xilittel tegyünk fel melegedni a tűzhelyre.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni, adagoljuk hozzá evőkanalanként a maradék 5 dkg xilitet.
- Ha a tej felforrt, öntsük először vékony sugárban a tejet a tojásos-vaníliás keverékhez, majd az egészet tegyük vissza a lábasba és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ekkor mérsékeljük a tüzet a lehető legkisebbre és borítsuk a tojásfehérje habot a sárga krémre, habverővel, de óvatos alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük/ főzzük egyneművé a habot. (Először reménytelennek látszik, de legyünk türelmesek, maximum 3 percig tart az egész folyamat.) Ha összeállt, azonnal borítsuk a habot az almás réteg tetejére, egyengessük el.
- A díszítéshez gőz fölött olvasszuk egybe a vajat és a csokit, majd egy kanál segítségével csorgassunk szabálytalan mintát a sárga krém tetejére.
- A sütit hűtsük legalább 6 órán át fogyasztás előtt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 32784
- Feltöltés dátuma: 2013. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Saját fejlesztésű sütemény: tulajdonképpen egyfajta krémes, kevés gyümölccsel megbolondítva. 36 szeletre vágva 1 szelet energiatartalma 85 kcal, szénhidráttartalma ~9 ch.