r
Nosalty Logó

Almás-körtés cobbler Vanilili konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-körtés cobbler Vanilili konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Összesen 549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Összesen 3287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    789 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 3287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Elkészítés

A gyümölcsös réteghez

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előveszünk egy kb. 28 cm átmérőjű pitesütőformát (tortaformában, vagy szuflé tálkákban is elkészíthető, utóbbi vendégváráskor nagyon praktikus).
  2. Meghámozzuk az almát és a körtét, kivágjuk a csutkáját, kisebb darabokra vágjuk, és a piteformába szórjuk.
  3. A diót mozsárban apróra törjük (használhatunk darált diót is), és megszórjuk vele a gyümölcsöket.
  4. Egyenletesen rászórjuk a nádcukrot a gyümölcsökre.

A tésztához

  1. A tojást és a tejszínt egy tálban elkeverjük.
  2. A többi hozzávalót egy másik tálban kézzel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásos tejszínt, és jól elkeverjük (kézzel a legkönnyebb összegyúrni). Egy ragacsos masszát kapunk.
  3. A masszából kis gombócokat adagolunk (kézzel vagy kanállal) a gyümölcs tetejére úgy, hogy az nagyjából befedje a gyümölcsöt. Nem baj, ha néhol kicsit "lyukas" a tészta.
  4. Az előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2443
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Ajánló

Tálalhatjuk vanília fagyival vagy házi tejszínhabbal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cobbler, avagy morzsasüti nagy sláger a családunknál. Könnyen és gyorsan elkészíthető.  A minap a piacon járva megláttam egy újonnan nyílt fűszerest, ahol tartósítószer- és adalékanyagmentes finomságokat lehet kapni. Nyitás alkalmából adtak ajándékba egy csomag mézeskalács fűszerkeveréket, így jött az ötlet, hogy az ünnepek közeledtével csempészek egy kis karácsonyi ízvilágot ebbe a finomságba.

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...