r
Nosalty Logó

Almás-körtés cobbler Vanilili konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-körtés cobbler Vanilili konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Összesen 549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Összesen 3287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    789 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 3287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Elkészítés

A gyümölcsös réteghez

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előveszünk egy kb. 28 cm átmérőjű pitesütőformát (tortaformában, vagy szuflé tálkákban is elkészíthető, utóbbi vendégváráskor nagyon praktikus).
  2. Meghámozzuk az almát és a körtét, kivágjuk a csutkáját, kisebb darabokra vágjuk, és a piteformába szórjuk.
  3. A diót mozsárban apróra törjük (használhatunk darált diót is), és megszórjuk vele a gyümölcsöket.
  4. Egyenletesen rászórjuk a nádcukrot a gyümölcsökre.

A tésztához

  1. A tojást és a tejszínt egy tálban elkeverjük.
  2. A többi hozzávalót egy másik tálban kézzel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásos tejszínt, és jól elkeverjük (kézzel a legkönnyebb összegyúrni). Egy ragacsos masszát kapunk.
  3. A masszából kis gombócokat adagolunk (kézzel vagy kanállal) a gyümölcs tetejére úgy, hogy az nagyjából befedje a gyümölcsöt. Nem baj, ha néhol kicsit "lyukas" a tészta.
  4. Az előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2441
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Ajánló

Tálalhatjuk vanília fagyival vagy házi tejszínhabbal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cobbler, avagy morzsasüti nagy sláger a családunknál. Könnyen és gyorsan elkészíthető.  A minap a piacon járva megláttam egy újonnan nyílt fűszerest, ahol tartósítószer- és adalékanyagmentes finomságokat lehet kapni. Nyitás alkalmából adtak ajándékba egy csomag mézeskalács fűszerkeveréket, így jött az ötlet, hogy az ünnepek közeledtével csempészek egy kis karácsonyi ízvilágot ebbe a finomságba.

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez

A tésztához

Címlapról ajánljuk