r
Nosalty Logó

Almás-joghurtos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Almás-joghurtos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2537.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 3384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint és a tojásokat vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra (légkeverésnél; nem légkeverésesnél 180 fokosra). Kenjünk ki margarinnal, és lisztezzünk ki egy 20*30 cm-es tepsit, és tegyük félre.
  3. Tegyük a vajat, mézet és vanília aromát egy nagy tálba, és addig keverjük, míg könnyű, habos nem lesz. A tojásokat egyesével adjuk hozzá, mindegyik tojás után alaposan keverjük meg a masszát. Ha az összes tojást belekevertük, tegyük félre a tálat.
  4. Egy másik edénybe szitáljuk bele a lisztet, keverjük el a sütőporral és a fahéjjal. Felváltva, kanalanként keverjük a lisztes keveréket, a joghurtot az előzőleg félretett vajas elegyhez. Jól keverjük össze.
  5. Tegyük a tésztát a már előkészített tepsibe, egyengessük el a tetejét. Az almaszeleteket kissé nyomkodjuk a tésztába, enyhén szórjuk meg a barna cukorral.
  6. Süssük 30-35 percig, amíg aranyszínű lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan megsült. Hagyjuk a tepsiben 5 percig hűlni, eztán rácsra tehetjük, hogy teljesen kihűljön.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 11101
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Ajánló

Az egészet készíthetjük teljes kiőrlésű lisztből. Ha véletlenül nem kapunk natúr görög joghurtot, a kekszes ízesítésű is jó lesz. Ha van otthon, akkor a szóráshoz használjuk nyers cukrot (raw sugar), muscovato cukrot.  Karamellpudinggal vagy 1 gombóc vanília fagyival is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-joghurtos süti
Németi Olga 105 recept

Szintén kedvenc ausztrál oldalamról egy gyors, egészséges süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...