r
Nosalty Logó

Almás habos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Almás habos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 873 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5273.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2326 mg
  • Nátrium
    1318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.6 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1790 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 5234 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, beletesszük a tojások sárgáját és a margarint, majd jól összegyúrjuk.
  2. Az összegyúrt tésztából egyharmadot leválasztunk, és a hűtőbe tesszük.
  3. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és egyszerűen csak úgy kézzel belenyomkodjuk a tésztát (ha lehet egyforma vastagságúra).
  4. Ezután felverjük jó keményre a tojások fehérjét a porcukorral, és a hűtőbe tesszük.
  5. Mikor mindez megvan, következik csak az alma pucolása.
  6. Lereszeljük a megpucolt almát, leöntjük a fél citrom levével, rászórjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat, és jól összekeverjük.
  7. Ezután ráterítjük az almát a tepsiben lévő tésztára, erre rásimítjuk a habot, és a hűtőből elővesszük az "egyharmad"tésztát, és ráreszeljük a habra.
  8. A sütőbe tesszük, és 35-40 perc alatt készre sütjük.
  9. Kicsit hagyjuk hűlni, de langyosan is szeletelhető, és nagyon finom:).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 44130
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az interneten kaptam ezt a recit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...