Almás gombóc, ahogy Kikker készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kikker
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A gombóchoz
-
11g vaj82 kcal
-
16g tojás20 kcal
-
143g alma67 kcal
-
29g búzadara103 kcal
-
29g tej16 kcal
-
7g cukor28 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g zsemlemorzsa11 kcal
A forgatáshoz
Összesen
434
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 127.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
434
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 123.4 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1723.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.5 g
-
Cukor 253 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 891.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1072 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 1027 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 755 micro
Összesen
3038
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A gombóchoz
- A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük. Az almákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (hosszú, pepecs munka, mégsem ajánlom a reszelést, mert azzal sok levet ereszt).
- Hozzáadjuk a vajhoz a többi hozzávalót, zsemlemorzsából annyit, hogy gombócokat tudjunk formálni.
- Fél órát pihentetjük, hogy időt adjunk adarának, hogyfelszívja a levet, és jól összeálljon a tészta. Ezalatt felforralunk egy nagy fazék, enyhén sósvizet.
- Ha forr, gombócokat formálunk, kb. 10 percig főzzük. Segítsük fel a gombócokat a víz tetejére olyan 3 perc után. Két részletben főzzük.
A forgatáshoz
- Egy serpenyőben felolvasszuk a vaj felét, ebbe vesszük ki az első adag gombócot. Jól megforgatjuk a vajban. Utána tálra vesszük, és gazdagon meghintjük fahéjas cukorral, és kicsit megrázogatjuk. Ugyanígy járunk el a második adaggal is.
- Melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3740
- Feltöltés dátuma: 2013. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kikker
23 recept
A recept a nagymamámtól, édesanyámon át örökölt dr. Porpáczy Aladárné szakácskönyvéből származik.