r
Nosalty Logó

Almás gombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nyihaj
Almás gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 2983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 2983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az eredeti recept szerint a megmosott, kimagozott almát héjastól kell lereszelni. (Én így nem szeretem, így megpucoltam az almát, és nagylyukú reszelőn reszeltem le.) Az alma levét jól nyomjuk ki.
  2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjuk egyneművé. Gluténmentes liszttel hagyjuk állni 5-10 percet a masszát, hogy a liszt fel tudja venni a nedvességet - emiatt kell egy picit kevesebb liszt, mint finomlisztből!
  3. A masszából nedves kézzel formáljunk kis gombócokat, és enyhén sós, forrásban levő vízben főzzük ki őket.
  4. Forgassuk édes, pirított morzsába. Nagyon finom, ha kevés darált diót is teszünk a morzsába - összeillik az íze az almával. :)
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 25854
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Sütéshez, főzéshez való (Barbara) lisztet használtam. A kész gombóc színét nagyban befolyásolja az alma fajtája! A savanykásabb, kevésbé barnulós almából szép, fehér gombócok főnek, míg az édesebb, barnulósabb almából ilyenek, mint a képen. Az ízélmény tekintetében ez teljesen lényegtelen :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén egy régi Konyhaújságban bukkantam a receptre, egy olvasó küldte be anno. Rengeteg almát kaptunk - ami sajnos gyorsan romlik -, így kifejezetten almás receptet kerestem. Nagyon finom, egyszerű kis gombóc ez :) Pszt! A férjem megette a felét egyedül :-D Érdemes kipróbálni! A főzési idő attól függ, mennyire forraljuk a vizet a gombóc alatt! Kb. annyi ideig fő, mint egy túrógombóc. Érdemes egyet szétvágni és ellenőrizni, hogy megfőtt-e, nem ragacsos-e a tészta.

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...