Almás-diós máktorta liszt nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gombi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tortához
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g mák131 kcal
-
25g dió164 kcal
-
125g alma59 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A csokimázhoz
-
13g vaj90 kcal
-
25g tejcsokoládé134 kcal
Összesen
841
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1221.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 138 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
841
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.8 g
Zsír
-
Összesen 196.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 851 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4885.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 1874 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 615 mg
-
Foszfor 1869 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.8 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 552.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 725 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 688 mg
-
Retinol - A vitamin: 704 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1119 micro
Összesen
3358
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tortához
- A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
- A darált dióba keverjük a sütőport.
A csokimázhoz
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a mákkal és egy csipet sóval kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporos diót.
- Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és az előzőleg elkészített masszához keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, úgy, hogy a hab ne törjön, belekeverjük a tésztába.
- Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig jó alaposan kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a masszát, és a sütőben készre sütjük. Onnan tudjuk, hogy kész, ha egy villát vagy hústűt szúrunk bele, és már nem ragad.
- Amíg sül a tésztánk, addig a csokoládét összetördeljük, a vajjal együtt tűz fölött felolvasztjuk, és a kihűlt, tortánkra öntjük. Várunk, amíg a csoki megdermed, azután tálalhatjuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 6322
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombi
10 recept
Anyósomnál kóstoltam elsőnek ezt a finom máktortát. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom.