r
Nosalty Logó

Almás-diós máktorta liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombi
Almás-diós máktorta liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A csokimázhoz

Összesen 841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A csokimázhoz

Összesen 3358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A csokimázhoz

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    196.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4885.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1874 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 3358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tortához

A csokimázhoz

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
  2. A darált dióba keverjük a sütőport.

A csokimázhoz

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a mákkal és egy csipet sóval kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporos diót.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és az előzőleg elkészített masszához keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, úgy, hogy a hab ne törjön, belekeverjük a tésztába.
  3. Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig jó alaposan kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a masszát, és a sütőben készre sütjük. Onnan tudjuk, hogy kész, ha egy villát vagy hústűt szúrunk bele, és már nem ragad.
  4. Amíg sül a tésztánk, addig a csokoládét összetördeljük, a vajjal együtt tűz fölött felolvasztjuk, és a kihűlt, tortánkra öntjük. Várunk, amíg a csoki megdermed, azután tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6322
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósomnál kóstoltam elsőnek ezt a finom máktortát. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom. 

Hozzávalók

A tortához

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...