r
Nosalty Logó

Almás csiga Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabimami58
Almás csiga Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1235 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 4934 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1235 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3017.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1685.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2026 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 4934 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy mély tálban jól összegyúrjuk, és két cipót formálunk belőle.
  2. Lisztezett gyúródeszkán külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel picit megkenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.
  3. Az almát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük, majd levétől kinyomkodjuk. Majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, kettévesszük, és az egyik tésztalapra egyenletesen elsimítjuk.
  4. Majd szorosan feltekerjük, és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan.
  5. Előmelegített sütőben, teljes lángon készre sütjük. Amikor megsült, kicsit hagyjuk hűlni, és vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 33606
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Ajánló

Minden kezdőnek is tudom ajánlani, mert nagyon egyszerű az elkészítése. Ha nagyon édesszájú a család, dupla adagot süssél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás csiga Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Egy kis változatosság kedvéért készítettem így el. Hisz még tavalyi amákat is fel lehet használni. De sikeres lett így is...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...